Μια όαση στα 323 μέτρα: Αυτή είναι η ψηλότερη πισίνα στον κόσμο

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν πανοραμική θέα με λίμνες, πάρκα και βουνά.
.
.
Instagram

Η Κίνα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η πόλη Νανίνγκ, πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιφέρειας Κουανγκσί Τσουάνγκ, στη νότια Κίνα, φιλοξενεί την ψηλότερη εξωτερική πισίνα στον κόσμο.

Η πισίνα που βρίσκεται 323 μέτρα από το έδαφος, στον 71ο όροφο του κτιρίου Guangxi China Resources Tower και κατέρριψε το ρεκόρ το οποίο ανήκε στην πισίνα υπερχείλισης στον 57ο όροφο του ξενοδοχείου Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη, αναφέρει το Luxurylaunches.

Από το Guangxi China Resources Tower, ένα κτίριο με γραφεία, οι επισκέπτες απολαμβάνουν πανοραμική θέα με λίμνες, πάρκα και βουνά.

«Το κτίριο είναι σύμβολο κλιμακούμενης ευημερίας για την πόλη», σημειώνει ο Τζέιμς Ζένγκ της εταιρείας Goettsch Partners που ανέλαβε τον σχεδιασμό του και προσθέτει: «Επίσης, ορίζει ένα νέο παγκόσμιο επίπεδο ποιότητας, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να διαρκεί».

Το κτίριο έχει συνολικά 86 ορόφους και επιφάνεια 900.000 τετραγωνικών μέτρων. Σύντομα αναμένεται να φιλοξενήσει και ένα ξενοδοχείο, μεγάλο χώρο γραφείων και περίπου 6.000 τ.μ. σε καταστήματα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε επίσης στην Κίνα η ανέγερση του πιο «στριφογυριστού» ουρανοξύστη στον κόσμο. Επίσης στη χώρα πρόκειται να κατασκευαστεί το μεγαλύτερο ημιυπόγειο στάδιο, που θα φιλοξενεί έως και 30.000 άτομα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα