Μία βιβλιοθήκη στη μνήμη του αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου

Η «Βιβλιοθήκη Διονύση Σιμόπουλου» είναι ανοιχτή στους γονείς και τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.
Διονύσης Σιμόπουλος
Διονύσης Σιμόπουλος

Τιμώντας τον αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο και το έργο του, οι εκδόσεις Μεταίχμιο προχώρησαν στη δημιουργία βιβλιοθήκης στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» με τη χορηγία 76 βιβλίων για ενήλικες και παιδιά.

Η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Γουδή, στον πρώτο όροφο, και είναι ανοιχτή στους γονείς και τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, ενώ φέρει τιμητικά την ονομασία «Βιβλιοθήκη Διονύση Σιμόπουλου».

Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος γεννήθηκε το 1943 στα Γιάννενα. Ήταν αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου και βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα στον Τύπο και στην τηλεόραση και ως σεναριογράφος σε ενημερωτικές εκπομπές. Χαρισματικός ομιλητής και επιστήμονας με μεγάλη αγάπη για το γνωστικό του αντικείμενο, έφερε την αστρονομία και την αστροφυσική πιο κοντά σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους, κάνοντας κατανοητά τα μυστικά των άστρων και του σύμπαντος σε όλους μας. Πέθανε τον Αύγουστο του 2022 έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Τα βιβλία του, πολύτιμη πολιτιστική και επιστημονική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

«Η Φλόγα» είναι πανελλήνιος σύλλογος εθελοντών γονιών παιδιών με καρκίνο, εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και αριθμεί 40 χρόνια δυναμικής παρουσίας δίπλα στα παιδιά με καρκίνο σε όλη τη χώρα.

Διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο και τους εκπροσώπους της περιφέρειας, που εκλέγονται κάθε τρία χρόνια μεταξύ των εθελοντών γονιών στη Γενική Συνέλευση των τακτικών μελών. Σήμερα η «Φλόγα» έχει καθιερωθεί ως βασικός πυλώνας στήριξης της λειτουργίας των ογκολογικών τμημάτων των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα