ΔΙΕΘΝΕΣ
31/12/2017 15:28 EET

Μουντιάλ 2018: Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου προ των πυλών

Sergei Karpukhin / Reuters

Το καλοκαίρι του 2018, η Ρωσία θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο που το παρακολουθούν περισσότεροι φίλαθλοι ακόμα και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξαχθούν από τις 14 Ιουνίου ως τις 15 Ιουλίου σε 12 στάδια, κατανεμημένα σε 11 πόλεις με κριτήριο την εύκολη επισκεψιμότητα, καθώς δυο μόνο από τις πόλεις βρίσκονται στο ασιατικό τμήμα της χώρας.


Σημαντική απουσία είναι αυτή της Ιταλίας που αποκλείεται για πρώτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσης, έχοντας κερδίσει το κύπελλο τέσσερις φορές, με τελευταία το 2006. Επιπλέον, αξιοπρόσεκτες απουσίες Ευρωπαϊκών χωρών είναι αυτές της Ολλανδίας, Σκωτίας, Ιρλανδίας, και Ελλάδας.


Την ασφάλεια των επισκεπτών που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες έχει εγγυηθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναθέτοντας αυτό το έργο στις ειδικές δυνάμεις FSB που είναι επιφορτισμένες με όλες τις δύσκολες καταστάσεις φύλαξης.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία θα είναι το τελευταίο με τη σημερινή του μορφή, καθώς αναμένονται αλλαγές του θεσμού στα επόμενα χρόνια, όσον αφορά τη διοργάνωση.

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post