Μουντιάλ: Η αξία των παικτών της πιο ακριβής ομάδας στο Κατάρ, που αντιστοιχεί στο ΑΕΠ χώρας

Ποιες είναι οι 12 πιο ακριβές ομάδες που μετέχουν στην διοργάνωση και πια εθνική ομάδα λατινικής χώρας έκανε την έκπληξη.
via Associated Press

Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 άρχισαν πριν μερικές ημέρες και για περίπου ένα μήνα 32 ομάδες από όλο τον κόσμο θα βρεθούν αντιμέτωπες για το κύπελλο που αποτελεί την μεγαλύτερη διάκριση σε αυτό το ομαδικό αγώνισμα ανδρών.

Πολλά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος βγαίνουν στα γήπεδα για να επιδείξουν τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες αλλά και πως αξίζουν τα υπέρογκα χρηματικά ποσά που κερδίζουν κάθε χρόνο.

Το γράφημα του Statista που ακολουθεί, εστιάζει στο πώς μερικές εθνικές ομάδες που μετέχουν στην διοργάνωση έχουν ιδιαίτερα πολύτιμες ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη τη συνδυασμένη αγοραία αξία των παικτών τους.

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας αποτίει φόρο τιμής στη χώρα της, τη γενέτειρα του αθλήματος, καθώς είναι η ομάδα με την υψηλότερη αξία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Η αξία των παικτών της ανέρχονται συνολικά σε 1,26 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας Transfermarkt. Το ποσοό αυτό είναι ανάλογο του ΑΕΠ μιας μικρής χώρας όπως η Γρενάδα ή οι Σεϋχέλλες.

Infographic: The Most Expensive Teams in Qatar | Statista You will find more infographics at Statista

Επίσης, εάν συνδυάζαμε υποθετικά την αξία των παικτών των εθνικών ομάδων πχ της Αργεντινής και της Ισπανίας- που διαθέτουν παίκτες με πολύ υψηλά κασέ- το ποσό που θα αθροιζόταν θα μπορούσε να καλύψει τον συνολικό προϋπολογισμό της UNESCO για ένα χρόνο. Δηλαδή ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Φυσικά τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής συγκαταλέγονται στις δέκα πρώτες ομάδες από άποψη χρηματιστηριακής αξίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, ότι η μία είναι η Βραζιλία, της οποίας η ομάδα αποτιμάται σε περισσότερα από 1,1 δισ. ευρώ.

Η εθνική ομάδα της Αργεντινής είναι έβδομη παγκοσμίως και δεύτερη σε περιφερειακό επίπεδο, με ομάδα αξίας περίπου 633 εκατ., λίγο περισσότερο από τη μισή από τη γειτονική και παραδοσιακή αντίπαλό της στο ποδόσφαιρο, τη Βραζιλία.

Η δε εθνική ομάδα της Ουρουγουάης είναι αναμφισβήτητα η πιο αξιοπρόσεκτη με αξία 450 εκατ. ευρώ, και καταλαμβάνει την τη δέκατη θέση στην συνολική κατάταξη των πιο ακριβών ομάδων που πήγαν στο Κατάρ.

Πηγές: Statista, Transfermarkt

Δημοφιλή