Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ δεν θα εμπλακούν σε μια απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν - Συνεδριάζουν οι G7

Αναμένεται πολύ σύντομα συνάντηση των G7, με σκοπό «την διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή», όπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
via Associated Press

Οι Αμερικανοί δεν σκοπεύουν να εμπλακούν σε μια αντεπίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διαβεβαίωσε ωστόσο τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να στηρίζει το Ισραήλ στην άμυνα του.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ο Μπάιντεν στην επικοινωνία του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, φέρεται να είπε «νικήσατε». «Το Ισραήλ επέδειξε μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να αντιμετωπίσει και να υπερνικήσει ακόμα και τις πιο απροσδόκητες επιθέσεις στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εχθρούς του ότι δεν μπορούν να απειλήσουν αποτελεσματικά την ασφάλεια του Ισραήλ».

Ο Τζο Μπάιντεν, που παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ ανακοίνωσε ακόμη, ότι αναμένεται σήμερα τηλεδιάσκεψη των G7, με σκοπό «την διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή».

H Ιταλία, που έχει την κυλιόμενη προεδρία της G7, συγκάλεσε σήμερα συνάντηση των ηγετών της ομάδας χωρών G7 μέσω βιντεοκλήσης για να συζητήσουν την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση πηγών του πρωθυπουργικού γραφείου στην Ρώμη.

Δημοφιλή