Μπαρ στη Μαδρίτη ζητάει από τους θαμώνες να προπληρώσουν τα ποτά τους για να μην κατεβάσει ρολά

Και στο Τορόντο, θαμώνες μπαρ αγόρασαν όλες τις μπύρες για να μην κλείσει.
Reuters

Αντιμέτωπο με την προοπτική του κλεισίματος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ένα μπαρ στη Μαδρίτη απηύθυνε έκκληση στους τακτικούς του πελάτες με ένα βίντεο στα τέλη Οκτωβρίου ζητώντας τους να το βοηθήσουν να επιβιώσει προπληρώνοντας για τα ποτά τους.

Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες το «El miniBAR» έχει λάβει 40.000 ευρώ από περίπου 400 τακτικούς του πελάτες, οι οποίοι πλήρωσαν προκαταβολικά για τα ποτά και τα σνακ τους με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να τα απολαύσουν στο μπαρ.

Ο ιδιοκτήτης του, Νάτσο Μπούστος, έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο με τους πελάτες που έχουν προπληρώσει ώστε να αφαιρέσει το ποσό από τις μελλοντικές τους παραγγελίες.

«Το El miniBAR είναι σαν δεύτερο σπίτι για εμένα, οπότε πιστεύω ότι είναι μια καταπληκτική ιδέα. Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να ενταχθούν σε αυτή την πρωτοβουλία και να σώσουν τις μικρές επιχειρήσεις της πόλης», δήλωσε ο Ιβάν Λόπεθ.

Reuters

Το μπαρ που βρίσκεται στην πλατεία Μαγιόρ, δίνει επίσης δώρα σε όσους είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν, ανάμεσά τους μπουκάλια σαμπάνιας, μάσκες με το λογότυπό του και πολύχρωμες γλάστρες, όπως αυτές που στολίζουν τη βιτρίνα του.

Με περισσότερο από 1,67 εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού, περισσότερους από 46.000 θανάτους και μια οικονομία που εξαρτάται από τον τουρισμό, η Ισπανία είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης από την πανδημία covid-19.

«Ειλικρινά πηγαίνουμε άσχημα. Έχουμε πολλά προβλήματα, έλλειψη πελατών, μεγάλες δαπάνες και δεν θέλουμε να απολύσουμε τους 17 ανθρώπους που εργάζονται εδώ», δηλώνει ο Μπούστος στο βίντεο που ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο δείχνει τα άδεια τραπέζια του μπαρ.

Reuters

Μόνο το μισό προσωπικό εξακολουθεί να εργάζεται, ενώ το υπόλοιπο έχει τεθεί σε αναστολή και λαμβάνει ένα μέρος του μισθού του από την κυβέρνηση. Η δουλειά έχει αρχίσει να αυξάνεται τον τελευταίο καιρό.

«Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν περισσότεροι πελάτες, ίσως επειδή βάλαμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Αυτό που εύχομαι είναι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, ώστε οι άνθρωποι να θέλουν να βγουν με την οικογένειά και τους φίλους τους», είπε ο Μπούστος.

Και στο Τορόντο, θαμώνες μπαρ αγόρασαν όλες τις μπύρες για να μην κλείσει

Swan Dive Instagram

Πλάτη έβαλαν και στο Τορόντο του Καναδά οι θαμώνες του μπαρ, «Swan Dive», αφού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ιδιοκτήτριας για οικονομική στήριξη εν μέσω πανδημίας και lockdown και αγόρασαν όλο το απόθεμα μπύρας που υπήρχε στο κατάστημα, προκειμένου να μην κλείσει.

Όπως αποκάλυψε η Άμπρα Σάινερ, ιδιοκτήτρια του «Swan Dive», «Ζούσαμε από τις αποταμιεύσεις που είχαμε κάνει και δεν ήμουν σίγουρη αν θα μπορούσα να πληρώσω ενοίκιο προς το τέλος του μήνα. Έτσι, έγραψα στο Facebook ζητώντας από τους ανθρώπους να έρθουν να αγοράσουν την μπύρα που είχαμε στο απόθεμά μας και λειτούργησε. Η ανάρτηση έγινε viral».

Σε μόλις δύο ημέρες, η ανάρτηση είχε πάνω από 20.000 views και άτομα από όλη την κοινότητα εμφανίστηκαν στον «Swan Dive» για να το βοηθήσουν.

Να σημειωθεί πως σε μέσα σε μια μέρα το μπαρ πούλησε 90 κιβώτια μπύρα.

Η Άμπρα Σάινερ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους έσπευσαν να την βοηθήσουν με μία ανάρτηση στο Facebook, ενώ όπως είπε, τα χρήματα από τις πωλήσεις μπύρας, σε συνδυασμό με την επιδότηση ενοικίου από το κράτος θα την βοηθήσουν να κρατήσει την επιχείρηση μέχρι να μπορέσει να ανοίξει ξανά με ασφάλεια τον Μάρτιο.

Πηγή: CNN.com, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλή