Μπλίνκεν: Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα περί ουκρανικής επίθεσης στο Κρεμλίνο

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως θα αντιμετώπιζε «με πολύ μεγάλη επιφύλαξη» ό,τι προέρχεται από το Κρεμλίνο.
.
.
OSTOROZHNO NOVOSTI Via Reuters

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την κατηγορία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιώντας drones, όμως ταυτόχρονα είπε ότι ο ίδιος θα αντιμετώπιζε «με πολύ μεγάλη επιφύλαξη» οτιδήποτε προέρχεται από το Κρεμλίνο.

Όταν ρωτήθηκε αν η Ουάσινγκτον θα επέκρινε το Κίεβο στην περίπτωση που επέλεγε από μόνο του να πλήξει στόχους εντός του ρωσικού εδάφους, ο Μπλίνκεν είπε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνει η Ουκρανία για το πώς θα αμυνθεί.

Αναφερόμενος εξάλλου στην επίσκεψή του στην Κίνα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι ελπίζει να επαναπρογραμματιστεί για φέτος, αφού ακυρώθηκε τον Φεβρουάριο με αφορμή το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και καταρρίφθηκε από τον στρατό.

«Προσπαθούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πληροφορίες», είχε πει νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. «Αν υπήρχε κάτι, δεν υπήρχε προειδοποίηση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters