Ναύπλιο, Αίγινα, Αθήνα: Γιορτάζουν τα 200 χρόνια από το '21 με Αρβανιτάκη, Γαλάνη, Πρωτοψάλτη

Μια διαφορετική συναυλία την Παρασκευή 23 Ιουλίου.
Ναύπλιο. Το άγαλμα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.
Ναύπλιο. Το άγαλμα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.
Eurokinissi

Αίγινα - Ναύπλιο - Αθήνα: Τρεις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας γιορτάζουν μαζί τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από την Αίγινα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το Ναύπλιο και η Ελευθερία Αρβανιτάκη από την Αθήνα σε μια «διαφορετική» συναυλία αλλάζουν τη μουσική σκυτάλη, κατά τη ροή της ιστορίας.

Ελευθερία Αρβανιτάκη
Ελευθερία Αρβανιτάκη
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Συμπληρώνοντας 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, σε μια χρονιά ορόσημο για τη χώρα, οι τρεις πόλεις που πρωταγωνίστησαν στην υπογραφή της ιδρυτικής πράξης του νέου ελληνικού κράτους ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας στέλνουν ένα μεγάλο μήνυμα: να αφουγκραστούμε όσα έχει να μας διηγηθεί το παρελθόν και να ατενίσουμε το εθνικό μας μέλλον με αισιοδοξία.

Δήμητρα Γαλάνη
Δήμητρα Γαλάνη
Stelios Baras

Η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα λαμβάνουν τη σκυτάλη της ιστορίας και, με όραμα αυτό να αποτελέσει την αρχή για ένα μόνιμο φόρουμ συνεργασίας μεταξύ των τριών πόλεων, διοργανώνουν από κοινού μια μουσική σκυταλοδρομία. Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συμπράττουν και μας υποδέχονται μαζί με τα τραγούδια τους στην Αίγινα. Στη συνέχεια, τη σκηνή του Ναυπλίου αναλαμβάνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ενώ η ιδιαίτερη αυτή μουσική βραδιά θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρέα με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Αλκηστις Πρωτοψάλτη
Αλκηστις Πρωτοψάλτη
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Για την κοινή δράση των τριών πόλεων μίλησαν αναλυτικά, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε πρόσφατα στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δημοφιλή