Νέα Υόρκη: Εκατοντάδες συλλήψεις εβραίων που διαδήλωσαν κατά του πολέμου

Η μαζική καθιστική διαμαρτυρία διοργανώθηκε από την εβραϊκή οργάνωση Jewish Voice for Peace-New York City (Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη-Πόλη της Νέας Υόρκης).
Anadolu Agency via Getty Images

Εκατοντάδες μέλη εβραΙκού κινήματος συνελλήφθησαν από την αστυνομία στη Νέα Υόρκη σε διαδήλωση κατά των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα.

Η αστυνομία κάνει λόγο για τουλάχιστον 200 συλλήψεις ενώ οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας για πάνω από 300.

Φωτογραφίες που ελήφθησαν εκεί δείχνουν μεγάλες σειρές από νεαρούς με χειροπέδες, που φορούν μαύρα φούτερ πάνω στα οποία είναι τυπωμένα με λευκά γράμματα τα συνθήματα “Not In Our Name” (Όχι Στο Όνομά Μας) και “Cease Fire Now” (Εκεχειρία Τώρα).

Η μαζική καθιστική διαμαρτυρία διοργανώθηκε από την εβραϊκή οργάνωση Jewish Voice for Peace-New York City (Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη-Πόλη της Νέας Υόρκης), σύμφωνα με την οποία χιλιάδες υποστηρικτές απέκλεισαν την κύρια αίθουσα του σταθμού. Πρόκειται για την ”μεγαλύτερη πράξη πολιτικής ανυπακοής που γνωρίσει η πόλη της Νέας Υόρκης σε είκοσι χρόνια”, όπως σημείωσε.

Εικόνες δείχνουν τον σταθμό γεμάτο με διαδηλωτές που κρατούν πανό, πάνω στα οποία αναγράφεται: ”Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι ελεύθεροι” και ”Θρηνείτε τους νεκρούς, αγωνιστείτε σαν τον διάβολο για τους ζωντανούς”.

Ραβίνοι ξεκίνησαν την διαμαρτυρία ανάβοντας κεριά για το Σάββατο και απαγγέλλοντας το Καντίς, την εβραϊκή προσευχή για τους νεκρούς.

”Το Σάββατο είναι εν γένει ημέρα ανάπαυσης, αλλά εμείς δεν μπορούμε να μας επιτρέψουμε να αναπαυθούμε όσο γίνεται μια γενοκτονία στ’όνομά μας”, δήλωσε η ραβίνος Μέι Γε σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές.
”Οι ζωές των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών είναι στενά συνδεδεμένες και η ασφάλεια δεν μπορεί να έρθει παρά μόνον μέσω της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας για όλους”, πρόσθεσε.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, ότι 7.326 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, εκ των οποίων πάνω από 3.000 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου στους βομβαρδισμούς, στους οποίους προέβη σε αντίποινα το Ισραήλ για την αιφνίδια φονική επίθεση μαχητών της Χαμάς εκείνη τη μέρα στο ισραηλινό έδαφος, σκοτώνοντας πάνω από 1.400 ανθρώπους, κυρίως αμάχους.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλή