Νέα εποχή για το Ξενία Έδεσσας

Υπεγράφη η Σύμβαση Παραχώρησης και θα επαναλειτουργήσει ως σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων, με επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ.
ΕΤΑΔ

Ένα ακόμα ακίνητο, ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ, ένα από τα πολλά ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ, αυτό της Έδεσσας, περνά σε μια νέα εποχή.

Η ΕΤΑΔ υπέγραψε σύμβαση παραχώρησης εταιρείας ΕΛΤΕΡΓΑ, μέσω ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού (e-auction), για εκμίσθωση του ακινήτου για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για 20 επιπλέον χρόνια, με την προσφορά αυξημένη κατά 55% από την τιμή εκκίνησης.

Η μονάδα πρόκειται να επαναλειτουργήσει ως σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα που θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. Η επενδυτική πρόταση, ύψους άνω των 3.500.000 ευρώ, περιλαμβάνει την ανακατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας τουλάχιστον 4 αστέρων, δυναμικότητας 40 δωματίων, με εστιατόριο, γυμναστήριο, spa, εσωτερική και εξωτερική πισίνα.

ΕΤΑΔ

«Έπειτα από αρκετά χρόνια εγκατάλειψης η ΕΤΑΔ αξιοποιεί ένα απαξιωμένο ακίνητο που θέλαμε να επανέλθει άμεσα στην οικονομική ζωή και να αξιοποιηθεί όπως του αρμόζει. Συνεχίζουμε με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα την αξιοποίηση και άλλων εμβληματικών ακινήτων μας που ενώ για πάρα πολλά χρόνια παρέμεναν εγκαταλελειμμένα, πλέον αξιοποιούνται, προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και των τοπικών κοινωνιών», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., Στέφανος Δ. Βλαστός.

Ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πλειοδότριας εταιρείας ΕΛΤΕΡΓΑ, Παρασκευάς Τσάμπρας, τόνισε ότι «η ανακατασκευή ενός σημαντικού ακινήτου μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας, αποτελεί ορόσημο για την πόλη της Έδεσσας».

Το ακίνητο αναπτύσσεται σε έκταση εμβαδού 7.907,47 τ.μ., εντός του οποίου βρίσκεται διώροφο κτίσμα, συνολικής επιφάνειας 4.135,49 τ.μ. Βρίσκεται σε κεντρικό σημεία της Έδεσσας επί της Λεωφόρου Φιλίππου 35, στην περιοχή «Παράδεισος» και συγκεκριμένα στην άκρη του υψώματος της πόλης, γεγονός που προσδίδει στο ακίνητο απεριόριστη θέα.

Το Ξενία Έδεσσας κατασκευάστηκε το 1963 από τον αρχιτέκτονα Ιάσονα Ρίζο (με προσθήκες που έγιναν το 1998), είναι κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, τη λίμνη Άγρα και τον παραδοσιακό οικισμό του Αγ. Αθανασίου.

Δημοφιλή