ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/04/2021 09:18 EEST

Νέα Ερυθραία: Άνοιξαν πυρ σε αστυνομικούς για να διαφύγουν

Οι αστυνομικοί δεν ανταπέδωσαν τα πυρά, για να μην διακινδυνεύσουν τραυματισμό αθώου πολίτη.

EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία αρχείου.

Τους αναβάτες της μοτοσικλέτας, που τα ξημερωματα άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Νέα Ερυθραία, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρχές.

Το περιστατικό έγινε δέκα λεπτά μετά τη μια τα ξημερώματα, όταν οι ένστολοι εντόπισαν δυο άτομα να επιβαίνουν σε μια μηχανή με φθαρμένη πινακίδα κυκλοφορίας στη διασταύρωση των οδών Θησέως και Αγίων Σαράντα. Προσέγγισαν για να τους ελέγξουν, αλλά οι ύποπτοι ανέπτυξαν ταχύτητα και μάλιστα, εν κινήσει ο συνεπιβάτης πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών με ένα μακρύκανο όπλο, το οποίο έβγαλε από έναν σάκο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν ανταπέδωσαν τα πυρά, καθώς προπορευόταν ένα αυτοκίνητο και δεν θέλησαν να διακινδυνεύσουν τον τραυματισμό αθώου πολίτη. 

Μέσω ασυρμάτου κάλεσαν ενισχύσεις και πολύ γρήγορα κατέφθασαν συνάδελφοι τους στην περιοχή, χωρίς όμως να καταφέρουν να τους εντοπίσουν. 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια μηχανή ίδιου τύπου, την οποία εντόπισαν στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης, αλλά με έναν αναβάτη, και εξετάζεται το ενδεχόμενο κάπου στη διαδρομή να άφησε τον οπλοφόρο συνοδηγό. 

Υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πως πρόκειται για ληστές, οι οποίοι αναζητούσαν στόχο για την επιδρομή τους, αλλά αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.