Νέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ώρα θανάτου του 29χρονου Μιχάλη

Στα χέρια της ΓΑΔΑ το αποκαλυπτικό οπτικό υλικό.
ΕΡΤ

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οι Αρχές έχουν στη διάθεση τους αποκαλυπτικό οπτικό υλικό, από το οποίο προκύπτει και η ώρα που δολοφονείται ο 29χρονος, στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το βίντεο – ντοκουμέντο, στις 23:08 ήταν η ώρα θανάτου του Μιχάλη.

Υπενθυμίζεται ότι το κατώφλι των Ανακριτών πέρσαν το πρωί οι 30 πρώτοι κατηγορούμενοι.

Ένταση σημειώθηκε περίπου στις 13:15 έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, περίπου 80 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια από τις 12:30 και όταν έφτασαν τα οχήματα με τους συλληφθέντες επιχείρησαν να πλησιάσουν αλλά τους εμπόδισαν οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν κάνει φραγμό στο σημείο.

Οι συγκεντρωθεντες πέταξαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, αλλά τα επεισόδια δεν πήραν έκταση. Νωρίτερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν κάνει προληπτικά δύο προσαγωγές έξω από τα δικαστήρια. Ο ένας εκ των προσαχθέντων συνελήφθη γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης ενώ ο άλλος αφέθηκε ελεύθερος.

Δέκα κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον κάθε ανακριτή, ενώ έχουν οριστεί και δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων. Αύριο, Σάββατο 12 Αυγούστου, θα βρεθούν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών άλλοι 30 κατηγορούμενοι, ενώ οι τελευταίοι 45 θα απολογηθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Για τη διαδικασία έχουν επιστρατευθεί από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό, τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα Αγγλικά.

Είναι πιθανό κάποιοι εκ των κατηγορουμένων να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογία τους, καθώς φαίνεται μόλις χθες να προσέλαβαν συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί επί της δικογραφίας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν απολογηθεί μέχρι και την Κυριακή, οπότε λήγει το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για τις κρατήσεις μέχρι την απολογία.

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή