Νέα Σμύρνη: Διεθνής σπείρα πίσω από τη διάρρηξη θυρίδων

Οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε κλοπές θυρίδων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.
Εurokinissi

Δύο 46χρονοι και ένας 42χρονος από την Κολομβία κρύβονται, σύμφωνα με τις αρχές, πίσω από τη διάρρηξη πέντε θυρίδων και την κλοπή του περιεχομένους τους, τον Ιούλιο του 2022 από υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών του Τμήματος Διαρρηκτών δύο από τους κατηγορούμενους, το πρωί της 8 Ιουλίου μπήκαν στην τράπεζα, φορώντας μάσκες για τον κορονοϊό, κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο όπου είναι οι θυρίδες, διέρρηξαν την είσοδο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και στη συνέχεια προχώρησαν στην προσχεδιασμένη ενέργειά τους.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας διαπίστωσαν πως οι δράστες είχαν έρθει στη χώρα μας αρκετές ημέρες νωρίτερα και είχαν πραγματοποιήσει κατόπτευση, προκειμένου να επιλέξουν τον στόχο τους. Διέρρηξαν πέντε θυρίδες και άρπαξαν από το εσωτερικό τους κοσμήματα άγνωστης αξίας. Αμέσως μετά την πράξη τους διέφυγαν από την κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ενώ την ίδια ημέρα αναχώρησαν από τη χώρα μας αεροπορικώς προς κράτη της Ευρώπης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλη διεθνούς σπείρας κακοποιών, που ευθύνεται για παρόμοιες κλοπές σε διάφορα κράτη, ενώ οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι φέρονται ότι εμπλέκονται σε κλοπές θυρίδων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Τα στελέχη του «Διαρρηκτών» υπέβαλαν τη δικογραφία με τα ευρήματά τους στην Εισαγγελία και σε βάρος των τριών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Δημοφιλή