Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη στην Κολομβία ακόμα ένας από τους κλέφτες των θυρίδων

Ο πρώτος συνελήφθη στη Σουηδία τον Απρίλιο του 2023.
A bank of shut safety deposit boxes as seen from a side angle.
A bank of shut safety deposit boxes as seen from a side angle.
Chris Jongkind via Getty Images

Συνελήφθη από τις αρχές της Κολομβίας δυνάμει Ερυθράς Αγγελίας της Interpol 47χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαρρήξει πέντε θυρίδες από θησαυροφυλάκιο τραπεζικού καταστήματος στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από την εξιχνίαση περίπτωσης υπόθεσης διάρρηξης πέντε θυρίδων που είχε γίνει στις 8 Ιουλίου 2022 σε τραπεζικό κατάστημα στη Νέα Σμύρνη και την ταυτοποίηση τριών αλλοδαπών, ηλικίας 47, 43 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ εκδόθηκαν και Ερυθρές Αγγελίες από την Interpol.

Δυνάμει της σχετικής Ερυθράς Αγγελίας Interpol και κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες Αρχές, εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη και συνελήφθη, από τις Αρχές της Κολομβίας στη Μπογκοτά, 47χρονος αλλοδαπός ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται, ότι 47χρονος αλλοδαπός, έτερο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είχε εντοπιστεί στις 11 Απριλίου 2023 και συνελήφθη από τις σουηδικές Αρχές στη Σουηδία, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Πώς έγινε η διάρρηξη των πέντε θυρίδων

Υπενθυμίζεται ότι η διάρρηξη έγινε στις 8 Ιουλίου 2022 όταν τα μέλη της συμμορίας μπήκαν στην τράπεζα φορώντας χειρουργικές μάσκες. Στη συνέχεια, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου και «άνοιξαν» τις 5 θυρίδες, αφαιρώντας «χειρουργικά» χρυσαφικά και κοσμήματα.

Στη συνέχεια βγήκαν ένας ένας από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής. Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα ταξιδεύοντας αεροπορικώς σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν βρεθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται η τράπεζα αρκετές φορές για να «σκανάρουν» το χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τα σημεία ενδιαφέροντος τους για να έχουν το χρόνο να καταστρώσουν τα σχέδιά τους με ακρίβεια στο κρησφύγετό τους.

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή