Νέες ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους στην Ουκρανία: Στοχεύθηκε και το Κίεβο

Επιθέσεις στη γραμμή του μετώπου και στο Κίεβο.
via Associated Press

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως κατέρριψε περίπου τα δύο τρίτα των 31 μη επανδρωμένων αεροσκαφών επίθεσης που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στις ζώνες της γραμμής του μετώπου, από τη Μόσχα, η οποία στοχοθέτησε το πρωί και την πρωτεύουσα Κίεβο.

«Δεκαεννέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης Shahed-136/131 καταστράφηκαν. Οι Ρώσοι εισβολείς έστειλαν τα περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης προς τις ζώνες της γραμμής του μετώπου», ανακοινώθηκε από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η οποία πρόσθεσε πως η Ρωσία χρησιμοποίησε επίσης πυραύλους.

Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί στο κέντρο του Κιέβου λίγο πριν ηχήσουν στην ουκρανική πρωτεύουσα οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ενώ ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε πως το Κίεβο δέχεται αεροπορική επίθεση.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση εναντίον του Κιέβου από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην αριστερή όχθη της πρωτεύουσας», έγραψε ο Κλίτσκο στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, αναφερόμενος στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου.

«Η αντιαεροπορική άμυνα λειτούργησε εναντίον βαλλιστικών όπλων. Ο συναγερμός συνεχίζεται, παραμείνετε στα καταφύγια», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ακριβώς πριν από τις δύο εκρήξεις, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν στον ουρανό δύο γραμμές λευκού καπνού, που άφησαν πιθανόν πίσω τους δύο πύραυλοι της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στη συνέχεια στην πρωτεύουσα.

Την Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει πως η χώρα του έχει αναπτύξει νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, τα οποία έχουν προμηθεύσει δυτικοί σύμμαχοί της, προβλέποντας νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Δημοφιλή