Νεκροί εντοπίστηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Σφακίων οι δύο φίλοι που έκαναν καγιάκ

Είχαν ζητήσει βοήθεια από τις αρχές μετά την ξαφνική αλλαγή του καιρού το απόγευμα της Κυριακής
Eurokinissi

Νεκροί εντοπίστηκαν με διαφορά λίγης ώρας οι δυο φίλοι ηλικίας 44 και 50 ετών των οποίων τα ίχνη χάθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σφακίων.

Αρχικά εντοπίστηκε η σορός του 50χρονου Ρεθυμνιώτη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαύδου και Πλακιά Ρεθύμνου λίγο αργότερα αυτή του 44 χρονου.

Όλη τη νύχτα δύο σκάφη του λιμενικού σώματος, ναυαγοσωστικό και περιπολικό, παραπλέοντα και drone με θερμική κάμερα “σάρωναν” τη θαλάσσια περιοχή από τα Σφακιά μέχρι τη Γαύδο. Με το πρώτο φως της ημέρας στις έρευνες προστέθηκαν δύο αλιευτικά, ένα όχημα του ΛΣ.

Κατά πληροφορίες οι δύο άνδρες είχαν πάει για ψάρεμα με δύο καγιάκ, όταν την Κυριακή το μεσημέρι ο καιρός αλλαξε απότομα και ένα δυνατό μπουρίνι άρχισε να τους παρασύρει τα καγιάκ στα ανοιχτά. Αμέσως οι δύο άνδρες επικοινώνησαν με τις αρχές ζητώντας βοήθεια.

Στο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του ΛΣ ΕΛΑΚΤ σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε τους δύο φίλους στο λιμανάκι των Σφακίων όπου πάρκαραν το αυτοκίνητο τους, είπε πως φορούσαν σωσίβια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής της επιχείρησης εντοπισμού και διάσωσης ήταν πολύ αισιόδοξοι, πως οι δύο άντρες θα εντοπίζονταν πολύ εύκολα όταν ξεκίνησαν οι έρευνες, καθώς τόσο τα πτητικά όσο και τα εναέρια μέσα ακολούθησαν την πορεία του καιρού και των ρευμάτων, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγή: EΡΤ

Δημοφιλή