ΔΙΕΘΝΕΣ
06/09/2020 19:26 EEST

Νέο βίντεο με το Oruc Reis να το συνοδεύουν τουρκικές φρεγάτες

«Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή», αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ενώ το ωκεανογραφικό σκάφος συνεχίζει την πορεία του.

ASSOCIATED PRESS

Σε βίντεο που ανάρτησε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας φαίνεται το Oruc Reis να κινείται συνοδευόμενο από τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες.

Το βίντεο ανέβασε στην σελίδα του στο Twitter το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, αναφέροντας:

«Δυνατά, αποφασισμένα και ισχυρά. Φρεγάτες και κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν – προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis το οποίο εξακολουθεί να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή».

Το βίντεο δείχνει επίσης επικοινωνία μεταξύ των πλοίων.

Παρά την αντίθεση της Ελλάδας και άλλων χωρών, στις 31 Αυγούστου, η Τουρκία επέκτεινε και πάλι την δραστηριότητα του Oruç Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτή τη φορά έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα το Παρίσι διαμήνυσε στην Άγκυρα, δια του ΥΠΕΞ της χώρας, ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για κυρώσεις και ότι «το εύρος των μέτρων που θα ληφθούν εις βάρος της Τουρκίας» αναμένεται να είναι το κύριο θέμα των συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Sponsoed Post