Ο ανερυθρίαστος μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας από το δεξί χέρι του Ερντογάν

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την πνευματική γεωγραφία της σε ένα βασίλειο σταθερότητας»
Φωτογραφία αρχείου: Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκίας, Fahrettin Altun (Φαχρετίν Αλτούν) χαιρετά τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν (Photo by Turkish Presidency / Murat Cetinmuhurdar / Handout/Anadolu Agency via Getty Images)
Φωτογραφία αρχείου: Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκίας, Fahrettin Altun (Φαχρετίν Αλτούν) χαιρετά τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν (Photo by Turkish Presidency / Murat Cetinmuhurdar / Handout/Anadolu Agency via Getty Images)
Anadolu Agency via Getty Images

Στην προβολή του τουρκικού μαξιμαλισμού και αναθεωρητισμού της Τουρκίας, με ένα «ανθρωπιστικό» πρόταγμα προέβη με αναρτήσεις του στο twitter o Διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκίας, Fahrettin Altun (Φαχρετίν Αλτούν), αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της χώρας του, λέγοντας μεταξύ πολλών άλλων πως «ο απώτερος στόχος της Τουρκίας είναι η επικράτηση της ειρήνης και της σταθερότητας σε όλο τον κόσμο» χωρίς ωστόσο να ξεχάσει τις συνήθεις απειλητικές προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα και την Κύπρο, αφού υπογραμμίζει πως η Τουρκία «θα ξεριζώσει όλα τα κακόβουλα στοιχεία από τη γειτονιά της».

«Συζητήσαμε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη γειτονιά μας, από τη Λιβύη και τη Συρία έως το Ιράκ, το Αζερμπαϊτζάν και τη Μεσόγειο, στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, και επαναλάβαμε την ακλόνητη δέσμευσή μας στις πολιτικές ασφαλείας του έθνους μας για να διασφαλίσουμε την επιβίωσή της» τονίζει στην αρχική του ανάρτηση στο twitter και προσθέτει: «Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την πνευματική γεωγραφία της σε ένα βασίλειο σταθερότητας, προωθώντας την ασφάλεια όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και σε μια ευρεία περιοχή μεταξύ των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ασίας στον Κόλπο και στα Στενά του Γιβραλτάρ.»

Ο Τούρκος αξιωματούχος συνεχίζει λέγοντας: «Η Τουρκία έχει πλήρη επίγνωση των συνεργασιών που στοχεύουν στα κυριαρχικά δικαιώματα των εθνών σε όλο τον κόσμο. Δεν θα διστάσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ανατρέψει αυτό το καθεστώς καταπίεσης. Ο απώτερος στόχος της Τουρκίας είναι η επικράτηση της ειρήνης και της σταθερότητας σε όλο τον κόσμο».

Σημειώνει δε πως «Η Τουρκία θα παραμείνει αφοσιωμένη στην ανθρωποκεντρική εξωτερική της πολιτική στα ζητήματα ασφάλειας, την οποία ακολουθούμε εδώ και χρόνια, ανεξάρτητα από το κόστος της, έως ότου όλα τα μέρη στραφούν προς την κατεύθυνση που έχουμε προσδιορίσει. Η μεγαλύτερη δύναμη της Τουρκίας είναι να είναι στο πλευρό της δικαιοσύνης και της αλήθειας».

Και σε αυτό το σημείο αρχίζουν οι απειλές: «Ας μην υπάρξει λάθος: η Τουρκία θα υποστηρίξει τους αδελφούς και τις αδελφές της στο Αζερμπαϊτζάν και θα αποκρούσει κάθε είδους απερίσκεπτες επιθέσεις εναντίον τους. Και στην Κύπρο, θα σταματήσουμε κάθε προσπάθεια διατάραξης της ειρήνης και της σταθερότητας του νησιού.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει τη δύναμη και την ικανότητα να εξαλείψει το παράνομο μπλοκ που στοχεύει τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, καθώς έχει νικήσει διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το PKK / YPG και το Daesh.

Σήμερα, όπως πάντα, ενημερώνουμε τον κόσμο ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχημένο έργο ή πρωτοβουλία, οπουδήποτε μεταξύ της γειτονιάς της Τουρκίας και των πιο απομακρυσμένων τμημάτων της Μεσογείου, που θα παραβλέπει τις αντιρρήσεις μας. Δεν θα υπάρξει επίτευγμα σε αυτό το μέρος του κόσμου χωρίς την έγκριση της Τουρκίας».

Και το παραλήρημα του μεγαλοϊδεατισμού ολοκληρώνεται ως εξής: «Σε μια εποχή που ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας επώδυνης αναγέννησης και η ανθρωπότητα χρειάζεται ειρήνη και σταθερότητα περισσότερο από ποτέ, η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τους καταπιεσμένους λαούς και θα κάνει ό, τι μπορεί για να προωθήσει την ατμόσφαιρα ευημερίας για την οποία λαχταρά η ανθρωπότητα.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας, υπό την ηγεσία του Προέδρου, δεσμεύεται πλήρως να αξιοποιήσει την αμετάβλητη δύναμη και πίστη, την οποία κληρονόμησε από τους προκατόχους της, για να προωθήσει την ειρήνη και να ξεριζώσει όλα τα κακόβουλα στοιχεία από τη γειτονιά της.»

.
.
Fahrettin Altun @fahrettinaltun ·

Με πληροφορίες από sigmalive και τον προσωπικό λογαριασμό του Fahrettin Altun στο twitter

Δημοφιλή