Ο κορονοϊός σαρώνει ακόμη και το Εθνος Ναβάχο

Ποιο είναι το «κράτος μέσα στο κράτος», όπου καταγράφεται έξαρση της πανδημίας.
ASSOCIATED PRESS

Το Εθνος Ναβάχο κατέγραψε 383 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού - ο υψηλότερος αριθμός από την αρχή της πανδημίας.

Πρόκειται για μια φυλή Αμερικανών ιθαγενών που κατοικούν σε μια μεγάλη έκταση περίπου 71.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, καταλαμβάνοντας τμήματα της βορειοανατολικής Αριζόνα, της νοτιοανατολικής Γιούτα και του βορειοδυτικού Νέου Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη έκταση που ελέγχεται από αυτόχθονα φυλή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πληθυσμός του είναι άνω των 173.000 κατοίκων και επί της ουσίας λειτουργεί σαν «κράτος μέσα στο κράτος».

ASSOCIATED PRESS

Αξιωματούχοι υγείας της φυλής ανακοίνωσαν την Κυριακή νέο ρεκόρ στον αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων καθώς και πέντε ακόμη θανάτους από Covid-19. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην περιοχή ανέρχεται σε 15.039 ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 631.

ASSOCIATED PRESS

Στους κατοίκους του Εθνους Ναβάχο έχει δοθεί εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους για τρεις εβδομάδες. Μόνο βασικοί εργαζόμενοι επιτρέπεται να μετακινούνται ενώ τα ταξίδια επιτρέπονται μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

ASSOCIATED PRESS

Ο Πρόεδρος του, Τζόναθαν Νεζ, έχει παροτρύνει τα νοικοκυριά να μην δεχτούν επισκέψεις κατά τη διάρκεια της εορτής των Ευχαριστιών (Thanksgiving). Ο κορανoϊός έχει επηρεάσει τουλάχιστον 29 κοινότητες σε όλο το «έθνος».

ASSOCIATED PRESS

Πηγή: Associated Press

Δημοφιλή