Ο oίκος Balenciaga διακόπτει τη συνεργασία με τον Κάνιε Γουέστ

«Η Balenciaga δεν έχει πλέον καμία σχέση ούτε με σχέδια για μελλοντικά project που σχετίζονται με αυτόν τον καλλιτέχνη»
Edward Berthelot via Getty Images

Η Balenciaga διέκοψε τους δεσμούς της με τον Κάνιε Γουέστ.

Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου την Πέμπτη (20/10), η μητρική εταιρεία του οίκου Balenciaga, Kering, δήλωσε ότι ο γαλλικός οίκος μόδας δεν θα συνεργάζεται πλέον με τον ράπερ Κάνιε Γουέστ, -γνωστό και ως Ye, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει κάνει μια σειρά από επικίνδυνα σχόλια, συμπεριλαμβανομένων αντι-Σημιτικών απειλών που τον οδήγησαν σε αναστολή των λογαριασμών του σε Instagram και Twitter.

Eκπρόσωποι της ιδιοκτήτριας εταιρείας του twitter και του instagram, Meta, δήλωσαν την Κυριακή ότι ο Ye δημοσίευσε μηνύματα που παραβίαζαν τις πολιτικές τους κατά της ρητορικής μίσους.

Ο ράπερ δημοσίευσε ένα αντισημιτικό σχόλιο το βράδυ του Σαββάτου , σχολιάζοντας ότι οι άνθρωποι της πλατφόρμας «παίζουν» μαζί του και προσπαθούν να «μαυρίσουν» όποιον δεν συμβαδίζει με την ατζέντα τους. Το tweet αφαιρέθηκε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ράπερ σχολιάστηκε επειδή λάνσαρε ένα t-shirt Με το μήνυμα «White Lives Matter» στην παρουσίαση της συλλογής του στην Εβδομάδα Μόδας των Παρισίων.

«Η Balenciaga δεν έχει πλέον καμία σχέση ούτε με σχέδια για μελλοντικά project που σχετίζονται με αυτόν τον καλλιτέχνη», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, όπως μετέδωσε το WWD.

Ο τραγουδιστής άνοιξε το καλοκαιρινό σόου του Balenciaga του 2023, που πραγματοποιήθηκε σε ένα λάκκο με λάσπη κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, φορώντας κάτι που έμοιαζε με εξοπλισμό μάχης, συμπεριλαμβανομένου ενός στοματικό προστατευτικό που θωρακίζει τα δόντια του. Η εικόνα έχει αφαιρεθεί από τον ιστότοπο της Balenciaga.

Πάντως, ο οίκος Balenciaga δεν είναι ο πρώτος που διακόπτει τη συνεργασία του με τον Κάνιε Γουέστ.

Τον Σεπτέμβριο η Gap διέκοψε τους δεσμούς της, ενώ η Adidas με την οποία ο καλλιτέχνης είχε μια πολυετή επικερδή συνεργασία, ανέφερε ότι η σχέση τους βρίσκεται υπό αναθεώρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάνιε Γουέστ εμφανίστηκε αμετανόητος για τα σχόλιά του κατά των Εβραίων όσο κι αν τον πίεσε ο Πιρς Μόργκαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Σε επανειλημμένα ερωτήματα για το αν έχει μετανιώσει, ο ίδιος επέμεινε νa απαντά «όχι, σε καμία περίπτωση».

Ακόμα και όταν ο παρουσιαστής του είπε ότι τα ρατσιστικά σχόλια είναι ρατσιστικά είτε έχουν ως αποδέκτες Εβραίους, είτε Μαύρους, - τους δικούς του ανθρώπους, όπως είπε χαρακτηριστικά- είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ανθρώπων, ο Κάνιε επέμεινε να είναι κατηγορηματικός.

«Ναι γνωρίζω ότι είναι ρατσιστικό το σχόλιο. Γι′ αυτό το έκανα. Πολεμώ τη φωτιά με τη φωτιά» είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος σε σχόλιό του ότι πρέπει να πεθάνουν οι Εβραίοι.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα