Ο Τζόνι Ντεπ κατέθεσε αγωγή κατά της Άμπερ Χερντ και ζητά 50 εκατ. δολάρια

Αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση.
KGC-42/STAR MAX/IPx

Ο Τζόνι Ντεπ κατέθεσε αγωγή κατά της πρώην συζύγου της, Άμπερ Χερντ ζητώντας αποζημίωση 50 εκατ. δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση μετά τις κατηγορίες της Χερντ περί ενδοοικογενειακής βίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους ισχυρισμούς της ως «περίτεχνη απάτη».

Η αγωγή αναφέρεται σε άρθρο το οποίο έγραψε η 32χρονη Χερντ για την Washington Post τον Δεκέμβριο του 2018, στο οποίο η ηθοποιός και πρώην μοντέλο λέει ότι είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της και είχε χάσει τη δουλειά της μετά τις κατηγορίες της εις βάρος του Τζόνι Ντεπ για ενδοοικογενειακή βία.

«Ο κ. Ντεπ ουδέποτε κακοποίησε την κ. Χερντ. Οι ισχυρισμοί της που έγιναν το 2016 ήταν ψευδείς» αναφέρεται στην αγωγή.

«Ήταν μέρος μίας περίτεχνης απάτης με στόχο τη δημιουργία θετικής δημοσιότητας για την κ. Χερντ και την προώθηση της καριέρας της. Η κ. Χερντ δεν είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά δράστης» προστίθεται.

RE/Westcom/STAR MAX/IPx

Το ζευγάρι παρέμεινε παντρεμένο για 15 μήνες μέχρι που και τον Μάιο του 2016 και αφού είχε εμφανιστεί δημοσίως με σημάδια από χτυπήματα στο πρόσωπο και στο μάτι, η Χερντ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου ισχυριζόμενη ότι ο σύζυγος της την κατηγορούσε λεκτικά και σωματικά.

Reuters Staff / Reuters

Το διαζύγιο εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2017 και η Χέρντ δώρισε μέρος από το ποσό των 7 εκατ. δολαρίων που έλαβε στο Νοσοκομείο Παίδων τος Λος Άντζελες.

(Με πληροφορίες από Daily Mail)