ΔΙΕΘΝΕΣ
24/01/2019 18:20 EET | Updated 24/01/2019 19:25 EET

O Ζάεφ με τον Σόρος στο Νταβός συζήτησαν για «μια κοινωνία για όλους»

O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, συναντήθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός με τον μεγαλο-επενδυτή και επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος Open Society, Τζορτζ Σόρος, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος alsat.

Στη συζήτηση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, υπογραμμίστηκε η σημασία της εθνικής στρατηγικής για μια πολυπολιτισμική κοινωνία, και την ανάγκη για εντατική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη δημιουργία και εφαρμογή αυτής της στρατηγικής, έτσι ώστε «να υποστηριχθεί η τάση της κοινωνίας για αμοιβαία εμπιστοσύνη και επικοινωνία μεταξύ πολιτών και εθνικοτήτων στην ΠΓΔΜ».

Ο Ζάιεφ και ο Σόρος αντάλλαξαν ιδέες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και του ιδρύματος Open Society, για την παροχή καλύτερης προσχολικής φροντίδας, την εκπαίδευση των παιδιών και την ένταξη Ρομά σε διάφορους κοινωνικούς τομείς της ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, είχε σήμερα σύντομες συναντήσεις με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τον επίτροπο για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, τον Τζορτζ Σόρος, καθώς και με εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων.

 Με αφορμή την συνάντηση Ζάεφ-Σόρος, ο Πάνος Καμμένος σχολίασε στο twitter τη συνάντησή τους. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει αναφέρει πολλές φορές το όνομα του Τζορτζ Σόρος σε θέματα που αφορούν την ΠΓΔΜ και επιπλέον έχει αφήσει αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά για σχέσεις του με τον Σόρος.

Οι αναμνήσεις του Ζάεφ με τον Τσίπρα

Τη συνάντηση που είχε στο Νταβός, πέρυσι τον Ιανουάριο, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, μνημόνευσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας από το ελβετικό θέρετρο.

«Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, εδώ στο Νταβός, είχαμε την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα, και ανοίξαμε την πόρτα για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας. Πετύχαμε συμφωνία για το μέλλον της Μακεδονίας. Ανοίξαμε τις θύρες για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές, για ένα πολλά υποσχόμενο και ελπιδοφόρο μέλλον για τους πολίτες μας», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

 

 

Με πληροφορίες από: alsat