ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/09/2018 13:25 EEST | Updated 30/09/2018 14:15 EEST

«Ο Ζακ δεν είχε ανάγκη να κλέψει». Τι αποκαλύπτει ο συγκάτοικος του

«Βρήκαμε χρήματα στο σπίτι του. Δεν είχε ανάγκη να κλέψει»

Facebook

Σημαντικές αποκαλύψεις για τη ζωή του Ζακ Κωστόπουλου κάνει ο κολλητός του φίλος και συγκάτοικος, Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος περιέγραψε στο «Έθνος της Κυριακής» καταστάσεις που δείχνουν ότι ο Ζακ δεν είχε ανάγκη να κλέψει για να κερδίσει χρήματα.

Στο κομοδίνο του διαμερίσματός του βρέθηκαν μετά τον τραγικό χαμό μετρητά που είχε κάνει ανάληψη από τον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ περίπου στις 10 Σεπτέμβρη του είχε κατατεθεί το επίδομα οροθετικού ύψους 700 ευρώ. Άνθρωποι που μίλησαν στην εφημερίδα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μάλλον η «παραζάλη» από την κατανάλωση ναρκωτικών είναι αυτή που έθεσε τον Ζακ εκτός ελέγχου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πήγε στο κοσμηματοπωλείο με σκοπό να αρπάξει χρήματα και κοσμήματα.

Ο Ηλίας Γκιώνης είναι ο άνθρωπος που επί ένα χρόνο συγκατοικούσε με τον 33χρρονο Ζακ, τον οποίο αποκαλεί «μητέρα» του στη drag σκηνή. Μαζί είχαν ζήσει πολλές ευχάριστες στιγμές αλλά και πολλές δύσκολες καταστάσεις, όπως επιθέσεις στο Μοναστηράκι από ακροδεξιούς. «Ο Ζακ είχε δει μία ανάρτησή μου στα social media ότι ψάχνω για σπίτι και μου πρότεινε να ζήσουμε μαζί στο διαμέρισμά του για να μοιραζόμαστε τα έξοδα. ‘Έλα να μείνεις σε εμένα. Κανένα πρόβλημα’, μου είπε. Ταιριάξαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι ο άνθρωπος που με έβγαλε στη σκηνή. Μαζί του έκανα το πρώτο μου σόου. Ο Ζακ δεν είχε ανάγκη από χρήματα. Αρθρογραφούσε σε έντυπα, έπαιρνε κάθε μήνα στον τραπεζικό του λογαριασμό το επίδομα οροθετικού ύψους 700 ευρώ και λάμβανε και χρήματα από τα σόου που έκανε περιστασιακά. Αμειβόταν περίπου 50 ευρώ τη βραδιά. Σκεφτείτε ότι έδινε χρήματα για τα υλικά που χρειαζόταν για το ντύσιμο στις παραστάσεις του. Αν ήθελε λεφτά μπορούσε να με πάρει ένα τηλέφωνο, όπως είχε κάνει παλιότερα, και να μου ζητήσει. Μπορούσε, επίσης, να ζητήσει από τον αδερφό του, τον οποίο υπεραγαπούσε. Σε καμία περίπτωση δεν θα έμπαινε σε μαγαζί να κάνει ληστεία. Είχε την οικογένειά του και είχε και πέντε πολύ στενούς φίλους».

Μετά τον τραγικό χαμό του, ο Ηλίας πήγε στο διαμέρισμα του Ζακ: «Στο κομοδίνο βρήκαμε μετρητά. Εκεί τα άφηνε πάντα. Δεν είχε κάρτα ανάληψης και έτσι έκανε ανάληψη ένα σχετικά σημαντικό ποσό από το βιβλιάριό του για να περνάει το μήνα. Επίσης, είχαν μπει χρήματα στο λογαριασμό του από το επίδομα οροθετικού που έπαιρνε. Το σκυλάκι του είχε κανονικά φαγητό, το ψυγείο ήταν γεμάτο και τα ρούχα του ήταν στην εντέλεια. Το σπίτι είχε νοικιαστεί σε πολύ καλή τιμή και γενικά ο Ζακ δεν είχε πολλά έξοδα».

Οι γονείς του 33χρονου ακτιβιστή ζουν στην Αμερική. Τραγική ειρωνεία, όπως λέει ο κολλητός του φίλος, ότι ο πατέρας του σκόπευε να του αγοράσει σπίτι στην Αθήνα, προκειμένου να του δώσει μεγαλύτερη άνεση στα οικονομικά του και να μην αναγκάζεται να πληρώνει ενοίκιο. Ο Ζακ είχε συχνή επικοινωνία με τον πατέρα και τη μητέρα του, όπως και με τον αδερφό του, ο οποίος επίσης ζει εκτός Ελλάδας. Για το θέμα των ναρκωτικών ο Ηλίας Γκιώνης εξηγεί: «Δεν είχα δει ποτέ στο παρελθόν τον Ζακ σε τέτοια κατάσταση, όπως αυτή στην οποία φαίνεται στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας. Στα πλάνα δεν φαίνεται νηφάλιος. Δεν ήταν ο Ζακ αυτός που έβλεπα. Πραγματικά δεν ξέρω τι συνέβη. Δεν είχε υπάρξει φορά στο παρελθόν που να μη ξέρει τι κάνει. Για το μαχαίρι δεν το συζητώ. Ο φίλος μου δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι».

Στο παρελθόν ο 33χρονος ακτιβιστής είχε πέσει θύμα επιθέσεων από ομάδες ακροδεξιών στο κέντρο της Αθήνας. Σε κάποιες από αυτές ήταν μαζί του ο συγκάτοικος του Ηλίας: «Μία φορά ήμασταν στο σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι και μας προπηλάκισαν. Γενικά ο Ζακ φοβόταν, όπως όλοι μας, όταν κυκλοφορούσε ντυμένος γυναίκα. Ωστόσο, είχαμε δεχτεί επίθεση και χωρίς να φοράμε γυναικεία ρούχα. Ντυμένοι σαν αγόρια ήρθαν απειλητικά προς τα εμάς και άρχισαν να βρίζουν. Εγώ αντέδρασα. Ο Ζακ ήταν πιο φοβισμένος».

Ο Κωστόπουλος είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για τις επιθέσεις και στον σχεδιαστή μόδας, Τόλη Σκουλαριώτη, ο οποίος μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» τόνισε: «Μου είχε πει ότι τον είχαν κράξει στο δρόμο. Τον κυνήγησαν για να τον σπάσουν στο ξύλο στην Ομόνοια. ‘Βγήκα drag και μου την πέσανε να με δείρουν. Ευτυχώς που πρόλαβα να πάρω ταξί’, έλεγε. Στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και γενικά όπου δεν υπάρχουν λεφτά γίνονται τα πιο βίαια πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι μόνο τους φτωχούς γκέι κυνηγάνε και θέλουν να φάνε οι φασίστες. Όχι τους πλούσιους».

Πηγή: Εθνος

Sponsored Box