Η απάντηση Ουκρανών συνοριοφυλάκων ενός μικρού νησιού στο ρωσικό Π.Ν., που εμψυχώνει τη χώρα

Το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου του ζήτησε να παραδοθούν. Η απάντησή τους (ηχητικό) έγινε viral αλλά και οι 13 σκοτώθηκαν. .
|
Ukrayinska Pravda
Ukrayinska Pravda
Ukrayinska Pravda

Μία ιστορία 13 Ουκρανών συνοριοφυλάκων σε ένα μικρό νησάκι στη Μαύρη Θάλασσα, εμψυχώνει τους πολίτες της χώρας που για δεύτερη ημέρα είναι αντιμέτωποι με τη ρωσική «πολεμική μηχανή».

Όπως αναφέρει το BBC, οι 13 Ουκρανοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο το πλήρωμα του οποίου απαίτησε να παραδώσουν τα όπλα τους και να αποχωρήσουν παραδίδοντας το νησάκι.

Εκείνοι όμως αρνήθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκαν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών.

Η απάντηση των Ουκρανών στο Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έγινε viral στο Twitter, το TikTok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Ρώσοι φέρονται να λένε στους Ουκρανούς : «Σας προτείνω να παραδώσετε τα όπλα σας και να συνθηκολογήσετε, αλλιώς θα ανοίξω πυρ».

Στη συνέχεια ακούγονται οι Ουκρανοί φρουροί να λένε «αυτό είναι», προτού απαντήσουν: «Προς ρωσικό πολεμικό πλοί…άντε γ@@@@@».

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι επαίνεσε τη γενναιότητα των συοριοφυλάκων, λέγοντας ότι θα τους απονεμηθούν μετά θάνατον τιμές ηρώων πολέμου.

«Στο νησί μας Ζμιινί [το νησί των φιδιών], υπερασπίζοντάς το μέχρι το τέλος, όλοι οι συνοριοφύλακες πέθαναν ηρωικά. Δεν τα παράτησαν», είπε.

Σε όλους τους θα απονεμηθεί ο τίτλος του Ήρωα της Ουκρανίας μετά θάνατον. Αιωνία η μνήμη σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την Ουκρανία».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα