Οι 10 πιο επιθυμητές πόλεις για όσους θέλουν να μεταναστεύσουν το 2024

Η πόλη που παραμένει στην κορυφή επί μια 10ετία και η θέση της Αθήνας.
Nikolay Pandev via Getty Images

Σε έναν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο, η ζωή και η εργασία στο εξωτερικό έχει γίνει πια ένα λιγότερο τρομακτικό όνειρο - και πιο εφικτό για πολλούς.

Παγκοσμίως, ένας στους τέσσερις επαγγελματίες αναζητά δουλειά στο εξωτερικό, σύμφωνα με την Εκθεση Αποκωδικοποίησης Παγκόσμιων Ταλέντων για το 2024 από την Boston Consulting Group (BCG) σε συνεργασία με το The Network και το The Stepstone Group.

Παρά τις πρόσφατες οικονομικές και γεωπολιτικές ανησυχίες, υπάρχει ένα αυξανόμενο ποσοστό ατόμων που αναζητούν ενεργά δουλειά στο εξωτερικό, σύμφωνα με την έκθεση. Οσοι είναι ενεργά σε mood μετακίνησης αυξήθηκαν στο 23% το 2023 από 21% το 2020, σύμφωνα με τη διεθνή μελέτη, η οποία βασίστηκε σε περισσότερους από 150.000 ερωτηθέντες από 188 χώρες.

Τρεις από τους πιο συνηθισμένους λόγους μετεγκατάστασης στο εξωτερικό, σύμφωνα πάντα με τους ερωτηθέντες, είναι οι οικονομικές ευκαιρίες, η επαγγελματική εξέλιξη και τη δυνατότητα για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι 10 κορυφαίες πόλεις για παγκόσμια ταλέντα

Λονδίνο (9%)
Αμστερνταμ (8%)
Ντουμπάι (7%)
Αμπου Ντάμπι (7%)
Νέα Υόρκη (6%)
Βερολίνο (5%)
Σιγκαπούρη (5%)
Βαρκελώνη (5%)
Τόκιο (5%)
Σίδνεϊ (4%)

Το Λονδίνο βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας από το 2014, σύμφωνα με την φετινή έκθεση Decoding Global Talent. Η έρευνα έδειξε ότι το 9% των ερωτηθέντων θα ήταν πρόθυμοι να μετακομίσουν στην αγγλική πρωτεύουσα.

Οι κορυφαίοι παράγοντες που το τοποθετούν στην πρώτη θέση είναι τα αγγλικά ως κύρια γλώσσα, το ισχυρό παγκόσμιο δίκτυο όπου μεγάλο μέρος των ταλέντων στην πόλη προέρχονται από άλλες χώρες, οι άφθονες οικονομικές ευκαιρίες, η φιλόξενη και πολυπολιτισμική φύση του και η πρόσβαση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 27η θέση των προτιμήσεων.

BCG/The Network/The Stepstone Group

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δημοφιλή