ΔΙΕΘΝΕΣ
13/06/2020 08:18 EEST

Οι απατεώνες θαλασσινών της Ταϊλάνδης καταδικάστηκαν σε 1.446 χρόνια φυλάκισης

Οι ιδιοκτήτες συνελήφθησαν μετά από παράπονα εκατοντάδων ανθρώπων.

Drazen_ via Getty Images

Ένα δικαστήριο στην Ταϊλάνδη καταδίκασε δύο ιδιοκτήτες ενός εστιατορίου σε 1.446 χρόνια φυλάκισης ο καθένας για απάτη προς τους πελάτες τους. 

Πέρυσι, το εστιατόριο θαλασσινών Laemgate ξεκίνησε μια διαδικτυακή προώθηση τροφίμων, κυρίως θαλασσινών

Σε αυτή, μέχρι και 20.000 άτομα αγόρασαν κουπόνια αξίας 50 εκατομμυρίων μπατ Ταϊλάνδης (1,35 εκατ. ευρώ), δήλωσε ο τηλεοπτικός οργανισμός Thai PBS.

Αλλά η εταιρεία αργότερα είπε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στη ζήτηση και έτσι έκλεισε το εστιατόριο.  Οι ιδιοκτήτες συνελήφθησαν μετά από παράπονα εκατοντάδων ανθρώπων.

Δεν είναι ασυνήθιστο για εκείνους που κρίνονται ένοχοι για απάτη στην Ταϊλάνδη να καταδικαστούν σε τόσα πολλά χρόνια κάθειρξης, μετά από τόσες καταγγελίες που συσσωρεύτηκαν, μολονότι ο ταϊλανδικός νόμος περιορίζει τον χρόνο φυλάκισης για δημόσια απάτη σε 20 χρόνια.

Αρχικά, όσοι αγόρασαν τα κουπόνια ήταν σε θέση να ζητήσουν τα γεύματά τους στο εστιατόριο, αλλά μια μακρά λίστα αναμονής σήμαινε κράτηση εκ των προτέρων έως και αρκετούς μήνες, σύμφωνα με την Thai PBS . 

Αλλά μέχρι τον Μάρτιο, η εταιρεία - Laemgate Infinite - ανακοίνωσε το κλείσιμό της, ισχυριζόμενη ότι δεν θα μπορούσε να πάρει αρκετά θαλασσινά για να καλύψει τη ζήτηση.

Προσφέρθηκε να επιστρέψει στους πελάτες τα χρήματα με τα οποία είχαν αγοράσει κουπόνια, σύμφωνα με την Thai PBS. Περίπου 375 από τους 818 πελάτες που παραπονέθηκαν πήραν τα χρήματά τους πίσω. Εκατοντάδες αργότερα υπέβαλαν καταγγελίες εναντίον της εταιρείας και των συνιδιοκτητών της για απάτη.

Βρέθηκαν ένοχοι για 723 κατηγορίες την Τετάρτη και καταδικάστηκαν σε 1.446 χρόνια φυλάκισης ο καθένας.

Ομολόγησαν την ενοχή τους και οι ποινές τους μειώθηκαν κατά το ήμισυ, δηλασή στα 723 χρόνια ο καθένας τους. Στην πραγματικότητα, βέβαια, θα βρεθούν πίσω από τα σίδερα για 20 χρόνια, όπως ορίζει ο νόμος. 

Το 2017, ένα ταϊλανδικό δικαστήριο καταδίκασε έναν απατεώνα σε περισσότερα από 13.000 χρόνια φυλάκισης.

 

Πηγή: BBC