Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα προσπαθήσουν να σώσουν τα Χριστούγεννα

Κοινή γραμμή για άρση των lockdown πριν τις γιορτές.
ERIC LALMAND via Getty Images

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα επιδιώξουν σήμερα, Πέμπτη, μια κοινή προσέγγιση για την άρση των νέων lockdown που έχουν επιβάλλει λόγω του δεύτερου κύματος κορονοϊού ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με διπλωματικό σημείωμα που εστάλη στις εθνικές αντιπροσωπείες πριν από την προγραμματισμένη τηλεοπτική διάσκεψη.

Οι ηγέτες θα κληθούν επίσης να «συμφωνήσουν στην ανάπτυξη μιας κοινής προσέγγισης για ταχεία τεστ αντιγόνων», σύμφωνα με το ίδιο σημείωμα που είδε και επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

«Αυτό θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προοδευτική αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων, όταν το επιτρέπουν οι περιστάσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, θα κυριαρχήσει κατά τα άλλα η συζήτηση για το αδιέξοδο που έχει προκύψει σχετικά με το περιβόητο πακέτο οικονομικής ανάκαμψης των 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ, μετά την απόφαση της Πολωνίας και της Ουγγαρίας να ασκήσουν βέτο στη συμφωνία. Ωστόσο, δεν αναμένεται κάποια απόφαση επί του θέματος σήμερα.

(με πληροφορίες από Bloomberg)

Δημοφιλή