Αντιδράσεις για τα χωρίς μπικίνι αμερικανικά καλλιστεία. Τολμηρή στροφή χωρίς τολμηρή εμφάνιση για το #MeToo

Πολλές είναι κι οι γυναίκες που αντιδρούν έντονα στις νέες αλλαγές
STR New / Reuters

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα έγινε γνωστό πως τα καλλιστεία Miss America δεν θα κρίνουν πλέον τις υποψήφιες για το στέμμα βασιζόμενο σε κριτήρια που σχετίζονται με την εξωτερική εμφάνισή τους και θα καταργήσουν τον γύρο με την παρουσίαση των μαγιό.

Η εμφάνιση των υποψηφίων με μαγιό, που μετρά για το 10% της τελικής βαθμολογίας, θα αντικατασταθεί με μια μίνι συζήτηση με την κριτική επιτροπή, ενώ η εμφάνιση με τη βραδινή τουαλέτα, που ισοδυναμούσε με το 15% του τελικού βαθμού, θα είναι πλέον μια παρουσίαση των υποψηφίων με το ντύσιμο της επιλογής τους.

Τώρα η Gretchen Carlson, πρώην Miss America και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου διευκρίνισε πως ο διαγωνισμός αφήνει πίσω την εμφάνιση με μπικίνι, ενώ πλέον τα μοντέλα θα εμφανίζονται με ρούχα που τις κάνουν να νιώθουν άνετα και θα δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις συνεντεύξεις.

Ως εκ τούτου οι αλλαγές θα γίνουν εμφανείς στο διαγωνισμό της 9ης Σεπτεμβρίου 2018 σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν στη δράση του κινήματος #MeToo. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Carlson σημειώνει πως η εν λόγω στροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διασφάλιση της ποιότητας των καλλιστείων -κάτι το οποίο πολλοί έχουν αμφισβητήσει.

Από την άλλη πλευρά, μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της Carlson, τονίζοντας πως η απαγόρευση των μαγιό θα έθετε σε κίνδυνο την τηλεοπτική μετάδοση του διαγωνισμού. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες παραιτήσεις από το διοικητικό συμβούλιο, ενώ τα παράπονα που εκφράζονται μέσω social media είναι πολλά.

Η δεμένη ομάδα των Miss America αλλάζει πλέον σύσταση. Η Μiss America 2004, Ericka Dunlap, τόνισε πως οι διαφωνίες που εκφράζονται θα οδηγήσουν είτε σε σημαντικές αλλαγές είτε σε ολοκληρωτική κατάργηση του θεσμού. Την παραίτηση τους υπέβαλαν τις προηγούμενες μέρες και οι Jennifer Vaden Barth και Maine Valerie Crooker Clemens, αφού εξέφρασαν την αντίρρησή τους στα νέα δεδομένα.

Προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τα τεκταινόμενα το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια των καλλιστείων για την ανάδειξη της Miss Texas, τρεις πρώην κάτοχοι του τίτλου, επέλεξαν να φορέσουν μπλουζάκια που παρέπεμπαν σε μπικίνι.

Δημοφιλή