Οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2021

Η πρωτιά άλλαξε χέρια.
Marina Lystseva via Getty Images

Η χρονιά που διανύουμε, όπως και αυτή που πέρασε, είναι ομολογουμένως παράξενη για την αεροπορική βιομηχανία, με πολλές αεροπορικές εταιρείες να καθηλώνουν τα αεροσκάφη τους στο έδαφος για σημαντικά διαστήματα λόγω της πανδημίας.

Αλλά καθώς τα αεροπορικά ταξίδια επανέρχονται σε ορισμένες περιοχές, η AirlineRatings.com δημοσιοποίησε την ετήσια λίστα με τους καλύτερους αερομεταφορείς στον κόσμο.

Το πρακτορείο αξιολόγησης αεροπορικής ασφάλειας και προϊόντων, με έδρα την Αυστραλία, συντάσσει τα βραβεία βάσει κριτηρίων όπως η ηλικία του στόλου, οι κριτικές των επιβατών και οι προσφορές προϊόντων. Φέτος, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και τα μέτρα αναφορικά με τον κορονοϊό.

Ετσι το 2021, η πρωτιά άλλαξε χέρια: Η Qatar Airways ανέβηκε στην κορυφή, αποκαθηλώνοντας στο νούμερο δύο την Air New Zealand - η οποία είχε βρεθεί έξι φορές στο Νο1 τα τελευταία χρόνια.

Ο Τζέφρι Τόμας, αρχισυντάκτης της AirlineRatings.com εξηγεί στο CNN Travel ότι ήταν η απόκριση της Qatar Airways στην πανδημία ήταν αυτή που της χάρισε τη νίκη.

«Η Qatar Airways είχε πάντα υψηλή βαθμολογία, κερδίζοντας διάφορα βραβεία όπως το Best Business Class, αλλά η δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να διατηρήσει το δίκτυο δρομολογίων της σε μεγάλο βαθμό ανοιχτό προσέλκυσε τους επαίνους και τις ψήφους των κριτών», λέει ο Τόμας.

Η AirlineRatings.com συνήθως ανακοινώνει τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες το Νοέμβριο, εν αναμονή του επόμενου έτους. Η πανδημία, όμως, ανάγκασε την υπηρεσία να αλλάξει το χρονοδιάγραμμά της.

Οι 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες της AirlineRatings.com για το 2021

1. Qatar Airways
2. Air New Zealand
3. Singapore Airlines
4. Qantas
5. Emirates
6. Cathay Pacific
7. Virgin Atlantic
8. United Airlines
9. EVA Air
10. British Airways
11. Lufthansa
12. ANA
13. Finnair
14. Japan Air Lines
15. KLM
16. Hawaiian Airlines
17. Alaska Airlines
18. Virgin Australia
19. Delta Air Lines
20. Etihad Airways

Εν τω μεταξύ, η EasyJet κέρδισε το βραβείο καλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους για την Ευρώπη. Η Jetstar κέρδισε την αντίστοιχη διάκριση για την περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού και η Southwest στην Αμερική.

Η AirlineRatings.com έδωσε επίσης επιπλέον βραβεία για τις υπηρεσίες των αεροπορικών εταιρειών - συμπεριλαμβανομένων της καλύτερης πρώτης θέσης (Singapore Airlines), του καλύτερου πληρώματος καμπίνας (Virgin Australia) και των καλύτερων χώρων αναμονής αεροδρομίων (Qantas).

Πηγή: CNN