Οι Λονδρέζοι προτιμούν τον Τραμπ με πάνες. Η υποδοχή που του ετοιμάζουν μπορεί να έχει τσάι αλλά σίγουρα δεν θα έχει συμπάθεια

Οι Λονδρέζοι προτιμούν τον Τραμπ με πάνες. Η υποδοχή που του ετοιμάζουν μπορεί να έχει τσάι αλλά σίγουρα δεν θα έχει συμπάθεια

Δεν είναι λίγες οι διαμαρτυρίες που έχουν πραγματοποιηθεί διεθνώς εναντίον της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, οι Βρετανοί, φημισμένοι για το ιδιαίτερο χιούμορ τους, όπου λίγοι το καταλαβαίνουν, αποφάσισαν να κάνουν κάτι πιο πρωτότυπο για να δείξουν την απέχθειά τους. Τις ώρες, λοιπόν, όπου ο αμερικανός πρόεδρος θα συνομιλεί με την βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, θα βλέπει από τα παράθυρα του Κοινοβουλίου ένα τεράστιο μπαλόνι έξι μέτρων που απεικονίζει τον ίδιο ως ένα θυμωμένο μωρό να «κάνει βόλτες» στον λονδρέζικο ουρανό. Το πράσινο φως για τις «βόλτες» του «θυμωμένου μπέμπη» έδωσε και ο λονδρέζος δήμαρχος, Σαντίκ Καν.

Σύμφωνα με τη βρετανική έκδοση της HuffPost, το μπαλόνι θα «αιωρείται» από τις 9:30 έως τις 11:30 το πρωί-ώρες που θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου- πάνω από τους κήπους του Κοινοβουλίου.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα της πραγματοποίησης του συγκεκριμένου τρόπου διαμαρτυρίας υπέγραψαν πάνω από 10.000 Λονδρέζοι, ενώ ξοδεύτηκαν πάνω από 16.000 αγγλικές λίρες.

Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, δόθηκε ο αυστηρός περιορισμός το μωρό Τραμπ να πετάξει μόνο μέχρι το ύψος των 30 μέτρων.

«Ο δήμαρχος στηρίζει το δικαίωμα όλων για μία ειρηνική διαμαρτυρία και αντιλαμβάνεται ότι αυτό μπορεί να γίνει με διαφορετικές μορφές κάθε φορά» δηλώνει εκπρόσωπος του Σαντίκ Καν.

Oι διοργανωτές έχουν και τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας. Ο ακτιβιστής Λίο Μάρεϊ δήλωσε πως «Δεν ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς με το γραφείο του Δημάρχου, από όπου αρχικά μας είπαν ότι δεν αναγνωρίζουν το μπαλόνι Τραμπ ως νόμιμη διαμαρτυρία. Αλλά με την τεράστια στήριξη του κόσμου, φαίνεται ότι η δημοτική αρχή ανακάλυψε εκ νέου την αίσθηση του χιούμορ της. Το μωρό Τραμπ θα πετάξει».

Οι διοργανωτές ελπίζουν μάλιστα να πραγματοποιήσουν και...παγκόσμια περιοδεία με το ευφάνταστο μπαλόνι Τραμ, μετά την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου.

Andrew Aitchison via Getty Images
Andrew Aitchison via Getty Images