Οι πιο θυμωμένοι λαοί στον κόσμο (και έχουν όλοι πολύ καλούς λόγους για να είναι)

Στον αντίποδα, ο πιο...ζεν λαός είναι οι Φινλανδοί, που επίσης είναι οι πιο ευτυχισμένοι και ζουν στη χώρα που προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής παγκοσμίως.
via Associated Press

Σχεδόν όλοι μας βιώνουμε θυμό, περισσότερο ή λιγότερο, συχνότερα ή πιο σπάνια για διάφορους λόγους που μπορεί να αφορούν πχ από την κατάσταση των οικονομικών μας, την κακή λειτουργία των ΜΜΜ, τα προβλήματα στην δουλειά..

Η Παγκόσμια Έκθεση Συναισθημάτων για το 2021 της Gallup είχε ως στόχο να ”μετρήσει” τα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων θυμού, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Όπως φαίνεται, ο θυμός τείνει να εκδηλώνεται πιο συχνά σε ορισμένα μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα στη Μέση και Εγγύς Ανατολή.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 49% των ανθρώπων στον Λίβανο είχαν βιώσει θυμό την ημέρα πριν από την έρευνα και είναι το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε μεταξύ 100 χωρών.

Πώς όμως να μην είναι θυμωμένος ένας κάτοικους του Λιβάνου όταν η χώρα βιώνει μια πολυετή βαθεία οικονομική, πολιτική και οικονομική κρίση, όταν η ανεργία είναι στα ύψη, τα νοικοκυριά βυθισμένα στην φτώχεια και πολύ συχνά ακόμη και στο σκοτάδι, λόγω προβλημάτων στην παροχή ηλεκτρισμού ενώ φως στην άκρη του τούνελ δεν βλέπουν;

Εξαιρετικά υψηλό (σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον Λίβανο) είναι όμως και το ποσοστό οργισμένων πολιτών στην Τουρκία (48%) οι κάτοικοι της οποίας είναι αντιμέτωποι με ένα καταστροφικό κύμα πληθωρισμού που φτάνει το 73% και πλέον τα περισσότερα νοικοκυριά στερούνται βασικών ειδών αλλά και με ένα καταπιεστικό καθεστώς.

Οι Αρμένιοι, ακολουθούν χωρίς μεγάλη διαφορά με ένα ποσοστό 46%. Και οι πολίτες αυτής της χώρας δοκιμάζονται σκληρά κυρίως μετά τον σύντομο πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν το 2020.

Μετά από χρόνια πολέμου, που πλέον κατέστη μια διεστραμμένη μορφή κανονικότητας, οι Ιρακινοί και οι Αφγανοί έχουν επίσης μια μακρά λίστα θεμάτων για τα οποία πολύ συχνά θυμώνουν, η οποία περιλαμβάνει την έλλειψη παροχών υπηρεσιών από κρατικούς φορείς.

Το Μάλι και η Σιέρα Λεόνε ήταν οι πιο οργισμένες χώρες εκτός αυτών της Μέσης Ανατολής, της Εγγύς Ανατολής και της Περσίας, με το 35% των ερωτηθέντων να έχει βιώσει θυμό την προηγούμενη μέρα.

Αναμφίβολα οι πιο...ζεν είναι οι Φινλανδοί με μόλις ένα 5% να δηλώνει πως αισθάνθηκε θυμό την προηγούμενη ημέρα της έρευνας.

Βέβαια, η Φινλανδία επίσης για το 2021 αναδείχθηκε ως η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους πολίτες και επίσης βρίσκεται στην πρώτη θέση αυτών που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με το CEOWORLD magazine.

news.gallup.com
news.gallup.com
news.gallup.com

Δημοφιλή