Οικονόμου για κακοποίηση ανηλίκων: Σπάσιμο όλων των αποστημάτων

Ίσως και εντός της ημέρας η ανακοίνωση της νέα διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου.
|
Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου
Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, κάτι που έχει καθιερώσει η κυβέρνηση να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι πολύ γρήγορα, ίσως και εντός της ημέρας, θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση της Κιβωτού σημειώνοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία των παιδιών. «Βασική έγνοια είναι τα παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ για την υπόθεση συμπλήρωσε ότι «δεν θα μείνει καμία σκιά. Όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν χωρίς διακρίσεις» ενώ μιλώντας γενικότερα για τα περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων και τις πρωτοβουλίες που έχει η κυβέρνηση για να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, έκανε λόγο για σπάσιμο όλων των αποστημάτων.

«Το σχέδιό μας περιλαμβάνει το σπάσιμο όλων των αποστημάτων: Με σχέδιο, με τεχνογνωσία, με επαγγελματισμό και πρωτίστως με αμέριστη μέριμνα για όσους είναι σε δυσχερή θέση συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή. Αυτό το αντιλαμβάνεται η κοινωνία των πολιτών. Για αυτό και τα στόματα ανοίγουν και ο φόβος των θυμάτων νικιέται. Έχουμε την πολιτική βούληση και το θάρρος να προχωρήσουμε αποφασιστικά, να εισαγάγουμε νέες πολιτικές που θα αποδώσουν περισσότερα σε περισσότερους και να συγκρουστούμε με νοοτροπίες και κατεστημένα δεκαετιών», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου ενώ συμπλήρωσε:

«Από την άλλη, χρειάζεται να αποφεύγουμε τις εύκολες κραυγές, τις γενικεύσεις, τις υπερβολές. Όλα αυτά πρακτικά είναι αδιέξοδα. Είναι αναποτελεσματικά και δυνητικά μπορεί να λειτουργήσουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Τα ιδρύματα και οι εθελοντές πρόσφεραν και προσφέρουν πολλά. Τους οφείλουμε όλοι την αναγνώριση αυτής της υπηρεσίας τους και καλό είναι να μην μηδενίζουμε και να μην γενικεύουμε χωρίς στοιχεία. Με ψυχραιμία και μεθοδικότητα πρέπει όλοι να συνεργαζόμαστε για να γίνεται πάντοτε ότι καλύτερο απαιτείται για τα παιδιά και από την άλλη να φροντίζουμε έτσι ώστε η Δικαιοσύνη να αποδίδει ευθύνες αν αυτές προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση κάθε διερεύνησης.»

Για τους πλειστηριασμούς

Ο Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την περίπτωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, δέχθηκε ερωτήσεις και για το θέμα των πλειστηριασμών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επικαλούμενος και επικοινωνία του Χρήστου Σταϊκούρα με τη διοίκηση της τράπεζας που εμπλέκεται στην υπόθεση της κ. Κολοβού, ανέφερε ότι «δεν αξιοποιήθηκαν από τη δανειολήπτρια όλες οι δυνατότητες που υπήρχαν προκειμένου να μην φτάσουμε στη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη» ενώ υπενθύμισε ότι εφαρμόστηκε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και ότι πλειστηριασμοί γίνονταν και επί ημερών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

«Η Κυβέρνησή μας είναι γνωστό ότι έχει φροντίσει όλο το προηγούμενο διάστημα να βελτιώνει το νομοθετικό πλαίσιο και να δημιουργεί αρκετές δικλίδες προστασίας και ασφαλείας για τους πολίτες και κυρίως για τους πιο ευάλωτους, για να ρυθμίσουν τα χρέη και τις υποχρεώσεις τους και να μην φτάσουν στο σημείο να χάσουν τα σπίτια τους. Με δυνατότητες πολλές, που υπάρχουν όσο κρατά, όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ στην συνέχεια προσέθεσε:

«Η υποκρισία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό, είναι τεραστίων διαστάσεων. Και είναι τεραστίων διαστάσεων, διότι πλειστηριασμοί γινόντουσαν και την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. Πλειστηριασμοί γινόντουσαν πάντοτε. Διότι με δική τους νομοθετική πρωτοβουλία δόθηκε η δυνατότητα στα funds να παίρνουν τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες και να διενεργούν δικαστικές ενέργειες, ανάμεσα στις οποίες και οι πλειστηριασμοί. Είναι νόμος του ΣΥΡΙΖΑ αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε. Και σήμερα, οι πλειστηριασμοί που γίνονται με βάση τις νομοθετικές διατάξεις, που οι ίδιοι θεσμοθέτησαν και ψήφισαν τότε, χρησιμοποιούνται, «αξιοποιούνται» από την Αξιωματική Αντιπολίτευση γι’ αυτού του είδους την κριτική και την αντιπολίτευση απέναντι στη Κυβέρνηση.»