Οπαδική βία: Ανακοινώνονται τα μέτρα για την καταπολέμηση της

Οι ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης θα γίνουν από τον Παύλο Μαρινάκη.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να εφαρμόσει σκληρά μέτρα για να μην υπάρξουν άλλα συμβάντα όπως ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού στο Ρέντη.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να εφαρμόσει σκληρά μέτρα για να μην υπάρξουν άλλα συμβάντα όπως ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού στο Ρέντη.
Eurokinissi Sports

Στις 12:30, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναμένεται να ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα μέτρα που αποφασίσθηκαν στη διυπουργική σύσκεψη του Σαββάτου (9/12) υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Η μόνη πληροφόρηση που υπάρχει έως αυτή την στιγμή είναι ότι αναμένονται σκληρές αποφάσεις καθώς όλα δείχνουν ότι ο σοβαρότατος τραυματισμός αστυνομικού στο Ρέντη μετά από δολοφονική επίθεση με φωτοβολίδα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ανάρτηση του στο Facebook το πρωί της Κυριακής, να εκφράζει την οργή του και να προαναγγέλει αυστηρά μέτρα.

«Θέλω όμως να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται. Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας», έγραψε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Οι προτάσεις που εξετάστηκαν

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Σαββάτου συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις όπως η διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων χωρίς φιλάθλους ή η διακοπή των πρωταθλημάτων για ένα χρονικό διάστημα. Το τι τελικά αποφασίσθηκε θα το γνωρίζουμε νωρίς το μεσημέρι. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η UEFA προχώρησε σε άτυπη ενημέρωση των ευρωπαϊκών ομάδων που την Πέμπτη θα βρεθούν αντιμέτωπες με ελληνικές, για το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι αγώνες χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, κάτι που σημαίνει ότι έχει γίνει κάποια επικοινωνία της κυβέρνησης με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η κυβέρνηση έχει εξετάσει και άλλα μέτρα και έχει διαμηνύσει ότι είναι αποφασισμένη να σπάσει το απόστημα της οπαδικής βίας, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

Δημοφιλή