ΔΙΕΘΝΕΣ
17/08/2019 18:00 EEST | Updated 17/08/2019 18:32 EEST

Φλόριντα: Ορνεα κατέλαβαν πολυτελή έπαυλη και την μετέτρεψαν σε κοινόχρηστη τουαλέτα

«Φανταστείτε 20 όρνεα παγιδευμένα, να δαγκώνουν το ένα το άλλο», αναφέρουν οι γείτονες.

ASSOCIATED PRESS

Το πολυτελές σπίτι ενός ζευγαριού από την Νέα Υόρκη, στην Φλόριντα, έχει καταληφθεί από όρνεα, τα οποία κάνουν συνέχεια εμετό και αφοδεύουν σε όλα τα μήκη και πλάτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Palm Beach Post, η οικογένεια Κασιμάνο, αδυνατεί να προσεγγίσει το σπίτι τους αξίας 700.000 χιλιάδων δολαρίων, που αγόρασαν φέτος στο Ibis Golf and Country Club.

Ο Σιομπχάν Κασιμάνο, περιέγραψε την μυρωδιά από τα περιττώματα των όρνεων, με αυτή των πτωμάτων. Τα πουλιά έχουν καταλάβει εξολοκλήρου την περιοχή της πισίνας και του μπάρμπεκιου, ενώ έχουν καταστρέψει την περίφραξη του σπιτιού. Μάλιστα όπως επισήμανε, τις λίγες φορές που κατάφεραν να προσεγγίσουν το σπίτι τους, χρειάστηκε να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους μέσα στο γκαράζ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, τα πουλιά προκαλούσαν ανυπολόγιστες ζημιές χρησιμοποιώντας τα ράμφη τους.

Ενας από τους γείτονες, η Σέριλ Κατζ, μιλώντας στην Palm Beach Post, ανέφερε πως η ίδια βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση, καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που βρίσκεται δίπλα στο δικό της, ταϊζει συνεχώς τα όρνεα. Μάλιστα τον Μάϊο, τα όρνεα μπήκαν στο χώρο που βρίσκεται η πισίνα, αδυνατώντας όμως να βρουν την έξοδο. 

«Φανταστείτε 20 όρνεα παγιδευμένα, να δαγκώνουν το ένα το άλλο - και μάλιστα το δάγκωμα τους μπορεί να διαπεράσει το οστό. Το αίμα ήταν παντού. Ήταν ένα πολύ τραυματικό γεγονός. Καθώς ήταν αργία, ήταν Ημέρα Μνήμης,(Memorial Day), δεν ήταν δυνατόν να βρώ κάποια εταιρεία που θα μπορούσε να με βοηθήσει να απαλλαγώ από αυτά», δήλωσε η Κατζ.

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με την συνδρομή της αστυνομίας.

Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη καθώς τα όρνεα προστατεύονται με ομοσπονδιακό νόμο αφού χαρακτηρίζονται αποδημητικά πουλιά και το να βγάλει κάποιος άδεια για να τα σκοτώσει είναι πολύ δύσκολο.

Πηγή: HuffPost US

Sponsored Post