ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/01/2018 15:53 EET | Updated 16/01/2018 20:38 EET

Παραδόθηκε στο Λιμεναρχείο Πειραιά ο διαχειριστής του «Ανδρομέδα» - «Παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μου», δηλώνει στη Huff Post Greece

Στο Λιμεναρχείο Πειραιά παραδόθηκε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Andromeda Shipmanagement, Θεόδωρος Ρέλλος. Ο κ. Ρέλλος παρέστη με τον δικηγόρο του και δήλωσε στη HuffPost Greece ότι «έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη»

Αρχικά ο κ. Ρέλλος μετέβη στην Ανακρίτρια Πειραιά, η οποία τον παρέπεμψε στον Εισαγγελέα. Ο Εισαγγελέας απουσίαζε, ο κ. Ρέλλος μετέβη στο κτίριο της Ασφάλειας Πειραιά για να παραδοθεί αλλά εκεί ενημερώθηκε ότι δε θα εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Η εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης είχε διαβιβαστεί από χθες Δευτέρα στο Λιμεναρχείο Πειραιά, όπου και τελικά αναμένεται να παραδοθεί ο κ. Ρέλλος.

Το ένταλμα σε βάρος του εκδόθηκε χθες Δευτέρα από τον Ανακριτή Πειραιά για την υπόθεση με το πλοίο Ανδρομέδα που μετέφερε 410 κιλά εκρηκτικών υλών. Ο κ. Ρέλλος υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί του Λιμενικού περί μεταφοράς των εκρηκτικών στη Λιβύη δεν ευσταθούν και ότι μπορεί να το αποδείξει.

«Έχω όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα εκρηκτικά θα παραδίδονταν σε νόμιμους παραλήπτες στην Αιθιοπία και ότι οι ναυλωτές με εξαπάτησαν. Οι δικηγόροι των ναυλωτών αλλά και των φορτωτών βρίσκονται στην Αθήνα. Φτάνουν στο σημείο να ταλαιπωρούν οικογένειες για να παίζουν παιχνίδια», δηλώνει ο κ. Ρέλλος στη Huff Post Greece.

Από την πλευρά τους αξιωματικοί του Λιμενικού αναφέρουν ότι από την έρευνα προέκυψε ότι ο πραγματικός προορισμός ήταν η Λιβύη, όπου βρίσκεται σε ισχύ εμπάργκο για τις εκφορτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι το Λιμενικό είχε συλλάβει στην Κρήτη το πλήρωμα του πλοίου (δύο Ουκρανούς, έναν Αλβανό και πέντε Ινδούς), οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες Δευτέρα στον Ανακριτή Πειραιά.

Huffpost Greece