ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/10/2021 11:32 EEST | Updated 23/10/2021 12:49 EEST

Πέραμα: Σεσημασμένος ο νεκρός κακοποιός - Καρέ καρέ η καταδίωξη που οδήγησε στη συμπλοκή

Το κλεμμένο όχημα, το λεωφορείο που τους έκοψε το δρόμο και ο άφαντος συνεργός.

Eurokinissi

Σεσημασμένος για κλοπές αποδείχθηκε ότι ήταν ο νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών οδηγός του αυτοκινήτου, το οποίο ξεκίνησαν οι μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ να καταδιώκουν από την περιοχή του Ρέντη και κατέληξαν να το ακινητοποιήσουν στο Πέραμα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο τραυματίας συνεπιβάτης του αρνείται να δώσει τα στοιχεία του στις αρχές και ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθεια ταυτοποίησής του, μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων του, ενώ θεωρείται βέβαιο από τους αστυνομικούς ότι και ο τρίτος, που προς το παρόν διαφεύγει της σύλληψης, θα είναι και εκείνος σεσημασμένος.

Eurokinissi
Eurokinissi

Το κλεμμένο όχημα

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ είδαν ένα αυτοκίνητο με σπασμένο το ένα μικρό τζάμι. Στο όχημα επέβαιναν τρία άτομα και οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι μπορεί να το είχαν κλέψει και έτσι αποφάσισαν να τους ελέγξουν. Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και οι μοτοσικλετιστές ζήτησαν ενισχύσεις καλώντας με τον ασύρματο το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Eurokinissi

Στο Αιγάλεω εντόπισαν και πάλι το αυτοκίνητο, το οποίο αποδείχθηκε αργότερα πως είχε κλαπεί λίγη ώρα νωρίτερα, και ξεκίνησε η καταδίωξη. Σε έναν στενό, ανηφορικό δρόμο, ο οδηγός - κλέφτης αναγκάστηκε να σταματήσει, καθώς κατέβαινε ένα λεωφορείο και δεν είχε χώρο να περάσει. Με την όπισθεν εμβόλισε τις αστυνομικές μοτοσικλέτες, ενώ έκανε αναστροφή και χτύπησε ακόμα μία. Συνολικά -σύμφωνα με τις αρχές- τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί.

Eurokinissi

Τότε τα στελέχη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον οδηγό του και έναν επιβάτη, ενώ ο τρίτος κατάφερε να εξαφανιστεί.

Την υπόθεση ανέλαβαν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ενώ ιατροδικαστής θα πραγματοποιήσει νεκροψία - νεκροτομή στον οδηγό, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία των βολών που δέχθηκε.