Σκοτώθηκε η παρουσιάστρια και ταχύτερη οδηγός του κόσμου Τζέσι Κόμπς

Σε φοβερό δυστύχημα ενώ προσπαθούσε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας όλων των εποχών.
|
΄τ
΄τ
Instagram/thejessicombs

Η Αμερικανή οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων και η παρουσιάστρια στην τηλεόραση, Τζέσι Κομπς, σκοτώθηκε σε μια σοκαριστική συντριβή ενώ προσπαθούσε να σπάσει το δικό της ρεκόρ ταχύτητας.

Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε σε συντριβή με αεριωθούμενο αυτοκίνητο στο νοτιοανατολικό Ορεγκον, αλλά δεν έδωσε παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με το δυστύχημα.

Σε μια δήλωση, η οικογένεια είπε ότι θα θυμάται το «λαμπερό χαμόγελο και τη θετική αύρα» της.

Η Κομπς, 39 ετών, ήταν γνωστή ως «η ταχύτερη γυναίκα σε τέσσερις τροχούς».

Κέρδισε τον τίτλο το 2013 όταν έπιασε τα 398 μίλια ανά ώρα (641 χλμ. / ώρα). Η άτυχη 39χρονη προσπαθούσε να ξεπεράσει την ταχύτητα αυτή και να πιάσει το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας των 512 μιλίων ανά ώρα (824 χλμ. / ώρα) που έχει πιάσει ποτέ γυναίκα στα χρονικά - το πέτυχε η κασκαντέρ Κίττυ Ο’νιλ το 1976.

«Το πιο αξιοσημείωτο όνειρο της Τζέσι ήταν να γίνει η γρηγορότερη γυναίκα στη Γη, ένα όνειρο που κυνηγούσε από το 2012 ... και άφησε αυτή τη Γη οδηγώντας ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ιστορία», ανέφερε η οικογένειά της.

Η Κομπς είχε εμφανιστεί σε μια σειρά από τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων Overhaulin, All Girls Garage και Mythbusters.

Ηταν οδηγός στην ομάδα της Βόρειας Αμερικής Eagle Supersonic Speed Challenger και είχε ανακοινώσει την προσπάθειά της να θέσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ λίγες ημέρες πριν από το θάνατό της.

«Μπορεί να φαίνεται λίγο τρελό να περπατάς κατευθείαν στη γραμμή της φωτιάς ... όσοι είναι πρόθυμοι, είναι αυτοί που επιτυγχάνουν σπουδαία πράγματα. Οι άνθρωποι λένε ότι είμαι τρελή, τους λέω ευχαριστώ», έγραψε η ίδια στην Instagram αυτήν την εβδομάδα.

Πηγή: BBC

Πήγαινε στην αρχική σελίδα