Πιθανή υπόθεση κανιβαλισμού στη Γερμανία

Έχει συλληφθεί ένας άνδρας- πιθανό σεξουαλικό κίνητρο.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Bill Oxford via Getty Images

Άνδρας τα απομεινάρια του οποίου βρέθηκαν σε δάσος του Βερολίνου ενδεχομένως να αποτέλεσε θύμα κανιβαλισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Μάρτιν Στέλτνερ, εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα της πόλης.

Το θύμα ήταν ένας 44χρονος ο οποίος ήταν αγνοούμενος από τις 6 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον Στέλτνερ, ένας 41χρονος ήταν υπό κράτηση λόγω υποψιών για φόνο με σεξουαλικό κίνητρο.

Θεωρείται πως οι δύο τους είχαν συναντηθεί μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών. Σκυλιά οδήγησαν τους αστυνομικούς στο διαμέρισμα του υπόπτου στο Βερολίνο και έρευνες αποκάλυψαν ότι είχε κάνει online αναζητήσεις σε forums σχετικά με κανιβαλισμό.

Ο Στέλτνερ είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πως το θύμα εμπλεκόταν στο γεγονός από άποψης «οποιασδήποτε αμοιβαίας συναίνεσης» και ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Όπως σημείωσε, βρέθηκαν οστά σε απόσταση 15-20 λεπτών με το αυτοκίνητο από το διαμέρισμα του υπόπτου, καθώς και μέλη που ανήκαν στον αγνοούμενο. Στο σπίτι του υπόπτου επίσης βρέθηκαν εργαλεία, ίχνη αίματος κλπ.

Γερμανικά ΜΜΕ έχουν αναφέρει πως ο ύποπτος είναι ένας 41χρονος καθηγητής Μαθηματικών. Τα οστά βρέθηκαν στις 8 Νοεμβρίου από ανθρώπους που έκαναν βόλτα στο πάρκο.

Ένας αστυνομικός είπε στη γερμανική BZ πως ένα κόκαλο ήταν εντελώς χωρίς σάρκα και ότι υπήρχαν και άλλες ενδείξεις που δημιουργούν υποφίες πως ο «Στεφάν Τ. Ήταν θύμα κανιβάλου».

Ο ύποπτος, που κατονομάστηκε ως «Στεφάν Ρ.» είχε επισκεφθεί σχετικούς χώρους συζητήσεων στο Ίντερνετ, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA.

Τα γερμανικά ΜΜΕ συγκρίνουν ήδη την υπόθεση με αυτή του Άρμιν Μάιβες, ενός Γερμανού κανιβάλου που φυλακίστηκε το 2006. Είχε συναντήσει το θύμα του στο Ίντερνετ, σε chatroom ατόμων που ενδιαφέρονταν για τον κανιβαλισμό. Βιντεοσκόπησε τον φόνο και οι εισαγγελείς είπαν πως απέδειξε ότι ο 44χρονος Μάιβες είχε σκοτώσει το 43χρονο θύμα του για τη σεξουαλική του ευχαρίστηση.

(με πληροφορίες από Reuters, BBC)

Δημοφιλή