Πού ψήφισαν οι «αρχηγοί» - Έκκληση στους πολίτες να πάνε στις κάλπες (Βίντεο- Εικόνες)

Το εκλογικό τους δικαίωμα ασκούν από νωρίς το πρωί οι αργηγοί των κομμάτων, η ΠτΔ και πρώην πρωθυπουργοί καλώντας τους πολίτες να πάνε στις κάλπες.
,
,
Eurokinissi
,
,
Eurokinissi

Στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς ψήφισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έφτασε στο εκλογικό τμήμα λίγο μετά τις 10:30 το πρωί συνοδευόμενος από τον γιο του Κωνσταντίνο.

,
,
Eurokinissi
,
,
Eurokinissi

Στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας ψήφισε περίπου στις 10:30 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.Στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας ψήφισε περίπου στις 10:30 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Εύχομαι να έχουμε υψηλή συμμετοχή. Η ψήφος είναι η πιο δυνατή φωνή των πολιτών».

,
,
Eurokinissi
..
..
Eurokinissi

Σε σχολείο της Εκάλης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:00 το πρωί της Κυριακής ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη για συμμετοχή σε αυτή την κρίσιμη εκλογική διαδικασία, καλώντας τους πολίτες να «πάρουν τη ζωή στα χέρια τους».

«Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα της Δημοκρατίας. Επιλέγουμε τι και ποια Ευρώπη θέλουμε. Παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μας να αφιερώσουν 30 λεπτά από την ημέρα τους να έρθουν και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, διότι δεν μπορούμε να αναθέτουμε τα προβλήματά μας σε άλλους», είπε χαρακτηριστικά εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

,
,
Eurokinissi

Στο Ηράκλειο Κρήτης, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο ψήφισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η πατρίδα μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ σήμερα να προκύψει σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση, απέναντι σε μια κυβέρνηση ασυδοσίας και αλαζονείας που περιφρονεί τα προβλήματα του λαού, την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση και την υγεία», τόνισε.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο πρόεδρος του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Νέα Ιωνία.Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο πρόεδρος του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Νέα Ιωνία.
“Σήμερα πάμε όλοι και όλες για να ψηφίσουμε για να κοντύνουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Για να ψηλώσουμε το μπόι του λαού μας και των αγώνων του, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, στο μπόι των ονείρων, στο μπόι των ανθρώπων”, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

,
,
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi

Στις 9.30 το πρωί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στα 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, επί της οδού Χιλιανδαρίου 2-4, στην Κυψέλη.

.
.
Eurokinissi
,
,
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi

Στη Θεσσαλονίκη και στο 1ο Δημοτικό σχολείο στο Πανόραμα ψήφισε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε:

«Σήμερα είναι πολύ σημαντική η εκλογική αναμέτρηση. Θα πρέπει να όλοι μας να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Υπάρχουν δύο πόλοι. Από τη μία ο πόλος του πολέμου των τριών κομμάτων και από την άλλη ο πόλος της ευημερίας. Αν μας εμπιστευθούν οι πολίτες δεν θα τους προδώσουμε ποτέ».

,
,
MotionTeam
,
,
MotionTeam

Στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Πάμε να κάνουμε την αγάπη δύναμη», είπε αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Οι πολίτες μάς έδωσαν τεράστια δύναμη, κάθε ώρα ακόμα και τώρα. Σε αυτη την πολύ σημαντική μέρα πάμε να κάνουμε τη δύναμη και την αγάπη Ζωή στην Ευρωβουλή. Χαμόγελο αισιοδοξία, πάμε να κάνουμε την αγάπη δύναμη», είπε στη δήλωσή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

,
,
Eurokinissi
,
,
Eurokinissi
,
,
Eurokinissi

Στην Καλαμάτα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.
Βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο δήλωσε:

«Σήμερα, δίνουμε φωνή στο δίκιο μας. Λέμε στην κάλπη αυτό που λέμε μεταξύ μας καθημερινά: ότι δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την Ευρώπη της λιτότητας, με την ακροδεξιά που θέλει να επιβάλει την ατζέντα της» ανέφερε.

«Η Νέα Αριστερά είναι εδώ και από σήμερα θα είναι πιο ισχυρή. Για να δώσουμε ξανά ελπίδα στους πολίτες για ένα καλύτερο αύριο» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης.

Στην Πύλο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.Στην Πύλο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος αστειεύτηκε ψάχνοντας την ταυτότητά του καθώς στις εκλογές του 2023, την είχε ξεχάσει στο αυτοκίνητό του.

Δημοφιλή