Ποιούς "πιάνει" η απόφαση για την αναπροσαρμογή στο ρεύμα: Ο δικηγόρος που έδωσε τη μάχη εξηγεί

Ο Γιώργος Καλτσάς, μέλος της νομικής ομάδας που πέτυχε την απόφαση από το Πρωτοδικείο Αθηνών, απαντά στον Δημοσθένη Γκαβέα.
.
.
Eurokinissi

«Γράψαμε ιστορία, πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά έγινε δεκτό αίτημα προσωρινής δικαστικής προστασίας σε συλλογική αγωγή. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σε πλήρη σύνθεση, πιθανολογούσα την ακυρότητα της ρήτρα αναπροσαρμογής, αποφάσισε τη μη διακοπή του ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής της ρήτρας για όλα τα ευάλωτα νοικοκυριά» δήλωσε στη HuffPost ο Γιώργος Καλτσάς, ένας εκ των δικηγόρων που χειρίστηκαν την υπόθεση (οι υπόλοιποι είναι οι: Μάριος Μαρινάκος, Αναστάσιος Σανδαλάκης, Αλέξης Αλεξόπουλος, Αντώνης Πράτας).

Βάσει της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου «παγώνουν» οι διακοπές ηλεκτροδότησης στις κατηγορίες των καταναλωτών που εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων νοικοκυριών, ενώ σύμφωνα με τον κ. Καλτσά η απόφαση δεν αφορά μόνο τη ΔΕΗ αλλά και τους υπόλοιπους παρόχους, αφού είναι ένα οιονεί δεδικασμένο.

Αρα μιλάμε για οικιακά τιμολόγια και ωφελημένοι είναι: τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά με εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ζευγάρια χωρίς παιδιά με εισόδημα έως 13.500 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο υπάρχει προσαύξηση της τάξεως 2.700 για το πρώτο παιδί και επιπλέον 2.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ανήλικο τέκνο. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη για νοικοκυριά με μέλος που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση έτσι ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα» δηλώνει ο κ. Γιώργος Καλτσάς και προσθέτει:

«Πρόκειται για μια μεγάλη πρώτη νίκη τόσο δικονομικά όσο και κοινωνικά και θα συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε στις 14 Ιουνίου όπου θα διεξαχθεί στον Άρειο Πάγο η πιλοτική δίκη, αλλά και σε όλες τις επόμενες στάσεις της διαδικασίας, να συμπεριληφθούν στην περίμετρο προστασίας όλα τα νοικοκυριά, αλλά και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».