Ποιος είναι ο Νίκος Ταχιάος που «κατεβάζει» η ΝΔ στον δήμο Θεσσαλονίκης: Νεοδημοκράτης είμαι, όχι κομματόσκυλο

Θα είναι αυτός ο αντι-Μπουτάρης;

H εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για τον δήμο της Θεσσαλονίκης στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που είναι αδελφός της πρώην βουλευτού του Ποταμιού, Χριστίνας Ταχιάου, επικράτησε τελικά έναντι άλλων πιθανών υποψηφίων, όπως ήταν ο Γιώργος Ορφανός.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Πειραιώς, προσμέτρησε η αυτοδιοικητική εμπειρία του κύριου Ταχιάου καθώς έχει τελέσει αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, το ότι είναι κάτοικος του κέντρου της πόλης και ότι έχει ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση στον απερχόμενο δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

Το βιογραφικό του

Είναι τοπογράφος-μηχανικός στο επάγγελμα, διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος από το 1987 μέχρι και το 2006. Το διάστημα 2007-2009 διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, είχε ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη, όταν εκείνη είχε κάνει κόμμα.

Ο ίδιος έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook, σχετικά με την υποψηφιότητά του:

«Ανήκω στον φιλελεύθερο χώρο, χωρίς να αρνούμαι και τις συντηρητικές αποχρώσεις της πολιτικής συγκρότησής μου. Είναι ξεκάθαρο πως αυτό που είμαι χωράει στον χαρακτηρισμό ”νεοδημοκράτης”, όπως φαντάστηκε το κόμμα του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τελεία και παύλα. Κάθε διαφορετικός χαρακτηρισμός κινείται μόνο στην παραπολιτική που την έχω αφήσει στα νιάτα μου. Επίσης, νεοδημοκράτης είμαι, κομματόσκυλο δεν μπορεί να με πει κανείς. Κομματικούς ρόλους σοβαρούς μετά την ΟΝΝΕΔ δεν είχα, εκτός από την θέση μου στην Κ.Ε. για ένα διάστημα επί Κώστα Καραμανλή και την πρόσφατη τοποθέτησή μου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αναπληρωτή Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας. Δεν θα βρεθεί άνθρωπος που θα πει ότι όπου βρέθηκα, είδε το κόμμα να κάνει κουμάντο.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα δημοτικά: Για την τρέλα μου με την πόλη δεν χρειάζεται να μιλήσω, μιλάει το timeline μoυ. Για την άποψή μου για τον Μπουτάρη, επίσης. Γραφικός κόντεψα να γίνω. Έτσι κι αλλιώς, δεν είναι πλέον στο παιχνίδι ως πρόσωπο. Από την κληρονομιά του ό,τι μπορεί να διατηρηθεί πρέπει να μείνει και ό,τι χρειάζεται να αλλάξει, θα αλλάξει. Αλλά η κουβέντα αυτή δεν είναι του παρόντος. Σταματώ να γράφω μέχρι να καθίσει η σκόνη».

Δημοφιλή