«Πόλεμος» για την Toblerone: Ακροδεξιά εναντίον Ισλάμ

Δημοσίευμα ελβετικής εφημερίδας άναψε το φιτίλι της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς
Bloomberg via Getty Images

Τον πόλεμο στη γνωστή σε όλους ελβετική σοκολάτα Toblerone κήρυξαν μέλη της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς με αφορμή την πιστοποίηση «χαλάλ» που έχει λάβει το προιόν. Οι πολέμιοί της την καταγγέλουν ότι παράγεται με τις ευλογίες του Ισλάμ, λαμβάνοντας τη θρησκευτική πιστοποίηση με βάση το Κοράνι.

Το φιτίλι της οργής άναψε κυριακάτικο δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας «Blick», το οποίο κατηγορεί την εταιρεία για εξισλαμισμό. Ωστόσο, η πιστοποίηση «halal» σημαίνει ότι οι καταναλωτές του δημοφιλούς προιόντος, μπορούν να είναι και μουσουλμάνοι, καθώς δεν περιέχει συστατικά που απαγορεύει η θρησκεία τους.

Παρολαυτά, ακροδεξιοί χρήστες του Διαδικτύου ζήτησαν μποϊκοτάζ της ελβετικής σοκολάτας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πιστοποίηση της ως χαλάλ.

Ο Γέοργκ Μόιτχεν, εκπρόσωπος της ευρωσκεπτικιστικού κόμματος της Γερμανίας «Εναλλακτική για τη Γερμανία», δημοσίευσε το θέμα στο Facebook επικρίνοντας την εταιρεία για εξισλαμισμό.

«Ο εξισλαμισμός δεν λαμβάνει χώρα,ούτε στη Γερμανία ούτε στην Ευρώπη», έγραψε ειρωνικά αναρτώντας μία φωτογραφία της σοκολάτας Toblerone.

Πάντως, η Toblerone, υπήρξε πάντα halal επειδή δεν περιέχει κρέας ή αλκοόλ, γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Η μάχη συνεχίζεται στο διαδίκτυο.

Δημοφιλή