Πολυτίμη Κυριακοπούλου: Με τη μοτοσικλέτα της στον άγριο δρόμο για το Ντακάρ

Η Ελληνίδα οδηγός μοτοσικλέτας βρίσκεται στο Μαρόκο κάνοντας προετοιμασία για δύο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου οδήγησε το πρώτο της μηχανάκι, ένα Honda C50, στα 16. Ύστερα ήρθε η αρχιτεκτονική, αλλά και η μητρότητα και μάλιστα, με τέσσερις θυγατέρες. Όμως, πλέον η Πολυτίμη ακολουθεί αποκλειστικά το πάθος της συμμετέχοντας σε αγώνες μοτοσικλέτας στο εξωτερικό και ναι, η ιστορία της θα μπορούσε να έχει τίτλο Μια γυναίκα συνεχίζει να κυνηγά το όνειρο της.

Η Ελληνίδα οδηγός αγωνιστικής μοτοσικλέτας βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Μαρόκο για να προετοιμάσει τη συμμετοχή της στο σημαντικότερο αγωνιστικό γεγονός της χρονιάς, το ράλι του Ντακάρ, παίρνοντας μέρος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις για τους δύο τροχούς, το Merzouga Rally και το Morocco Desert Challenge, τα οποία γίνονται υπό την αιγίδα του βασιλιά του Μαρόκου, Μοχάμεντ VI.

Το Merzouga Rally ξεκινά στις 31 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Απριλίου. Πρόκειται για την 10η διοργάνωση του Merzouga Rally που λαμβάνει χώρα στην μαροκινή έρημο και η 4η που αποτελεί μέρος του ράλι του Ντακάρ. www.merzougarally.com

Το Morocco Desert Challenge, από τις 11 έως τις 20 Απριλίου δοκιμάζει τις αντοχές των οδηγών στις δύσκολες συνθήκες της ερήμου, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι αγωνίζονται ενάντια και στο ρολόι, κυνηγώντας τον καλύτερο χρόνο. Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου συμμετέχει στην κατηγορία Rally prο- www.moroccodesertchallenge.com.

Η Ελληνίδα οδηγός ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη συμμετοχή της στα δύο ράλι, έχοντας ήδη την πολύτιμη εμπειρία των αγώνων Tuareg Rally και Libya Rally.

Όλη αυτή η προσπάθεια θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή της Πολυτίμης στο Ράλι Ντακάρ, τον διασημότερο και σκληρότερο αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο στον οποίο συμμετέχουν μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα, φορτηγά και quads!

Την προετοιμασία της Πολυτίμης Κυριακοπούλου αναλαμβάνει το Riding School και ο Θανάσης Χούντρας.