Προβλήματα από την κακοκαιρία «Avgi»: Μέτρα για την κυκλοφορία των οχημάτων

Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις άνεμοι.
.
.
Eurokinissi

Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις άνεμοι επηρεάζουν την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας, καθώς είναι σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Avgi».

Η Πεντέλη, η Πάρνηθα, η Ιπποκράτειος Πολιτεία και τα Βίλια έχουν «ντυθεί στα λευκά», με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται το καιρικό φαινόμενο στην Εύβοια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι σε ισχύ σε πολλές περιοχές της χώρας. Επίσης από τις 22.00 τη Δευτέρα τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής. Σειρά ανακοινώσεων για έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει βγάλει η αστυνομία.

Σε ισχύ βρίσκεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος, στην περιοχή της Πεντέλης. Κλειστές παραμένουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Λεωφόρος Φυλής από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια και στις δύο κατευθύνσεις και η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, στην περιοχή των Αχαρνών. Παράλληλα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Π.E.O. Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος της θέσης Κάζα της Δυτικής Αττικής.

Ανακοινώθηκε προσωρινή και πλήρης διακοπή κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτου χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, από την 20:00 ώρα τη Δευτέρα έως την 10:00 της Τετάρτης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) από την 31,900 Χ/Θ έως 46,900 Χ/Θ. Επίσης, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) (46+900 Χ/Θ έως την 104+000 Χ/Θ) ως τις 10.00 την Τετάρτη. Απαγορεύτηκε επίσης η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού από όρια νομών Πιερίας/Θεσσαλονίκης έως Αθήνα (Κόμβο Καλυφτάκη), ενώ αντίστοιχες ανακοινώσεις έγιναν και για περιοχές των νομών Βοιωτίας και Ευβοίας. Ανακοινώσεις για εφοδιασμό οχημάτων με αλυσίδες έγιναν και για περιοχές της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Μάνδρα, Φυλή, Αχαρνές, Διόνυσο, Κηφισιά, Ωρωπό, Πεντέλη και Παλλήνη. Στους ίδιους δήμους υπάρχει και σύσταση για τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μέσω τηλεκπαίδευσης θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Εύβοια και Βοιωτία. Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε πολλά λιμάνια της χώρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, όπου οι άνεμοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φτάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ και πιθανώς τα 10. Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.Τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Δημοφιλή