Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Ευρεία σύσκεψη τις επόμενες ημέρες με στόχο την αναζήτηση λύσης και τη μείωση του κόστους των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων για τους πολίτες.
Οι υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων απασχολούν την κυβέρνηση
Οι υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων απασχολούν την κυβέρνηση
Eurokinissi

Οι διακοπές σε νησί μπορεί φέτος να αποδειχθούν όνειρο θερινής νυκτός για μεγάλο μέρος της κοινωνίας και ένας από τους λόγους είναι και οι πολύ υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Για μία οικογένεια που θέλει να περάσει τις διακοπές της στις Κυκλάδες ή σε κάποιο άλλο νησί του Αιγαίου, τα ταξίδια μετάβασης και επιστροφής –ειδικά αν θελήσει να πάρει και αυτοκίνητο- θα κοστίσουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ, κάτι που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να επιλέξει τελικά να περάσει τις λίγες μέρες σε κάποιον από τους προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας.

Ήδη έχουν εκφραστεί έντονα παράπονα από ταξιδιώτες αλλά και από εργαζόμενους στην ακτοπλοϊα ενώ το θέμα τέθηκε από δημοσιογράφους στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ.

Παύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση παρακολουθεί το ζήτημα και θα υπάρξουν νεότερα

«Η Κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα, το οποίο, όπως και αυτό που είπατε, είναι πάρα πολύ σοβαρό, στην τύχη του. Με άμεσες παρεμβάσεις, είτε παρεμβάσεις όπως αυτές που έγιναν στα ζητήματα της ενέργειας, που καλύφθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα, πάνω από 80% και πολλές φορές 90% και στα κοινωνικά τιμολόγια 100%. Στο ζήτημα της ακρίβειας των τροφίμων που είχαμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, οι οποίες συνεχίζονται και θα συνεχίζονται, όσο υπάρχει ανάγκη. Και ναι, το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την Κυβέρνηση», απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης. Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δράσεις απέναντι στην ακρίβεια της ενέργειας αλλά και των τροφίμων ερμηνεύθηκε ως προαναγγελία ανάλογων κυβερνητικών παρεμβάσεων και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σκέρτσος: Οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την ακτοπλοϊκή αγορά για τις αυξήσεις

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Real, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, εξήγησε ότι για το θέμα των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη τις επόμενες ημέρες με την συμμετοχή του υπουργού Ναυτιλίας και των εκπροσώπων του συγκεκριμένου χώρου. Όπως είπε ο κ. Σκέρτσος, πρέπει να «να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια», ενώ σημείωσε ότι «υπάρχουν περιπτώσεις που καταγράφονται κάποιες σημαντικές αυξήσεις. Εδώ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ′ όψιν ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει. Πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από την ακτοπλοϊκή αγορά, γιατί υπάρχουν αυξήσεις».

Μένει πλέον να δούμε από το αποτέλεσμα της σύσκεψης και της συζήτησης που θα γίνει μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων ναυτιλίας, αν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων, με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό και από πότε θα ισχύσει.

Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα της ακρίβειας, ο Άκης Σκέρτσος στην συνέντευξη του υπογράμμισε ότι «εμείς είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδικαιολόγητη αύξηση τιμών» και «όταν παρατηρούνται υπερβάσεις, θα υπάρχουν και πρόστιμα».

Δημοφιλή