Πτήση από την Ουκρανία μετέφερε 500 σκυλιά, 38 βρέθηκαν νεκρά κατά την άφιξη στο Τορόντο

Μυστήριο γύρω από τις συνθήκες του ταξιδιού.
Cute looking french bulldog laying on the ground.
Cute looking french bulldog laying on the ground.
PTG PRO via Getty Images

Η καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA) ερευνά τον θάνατο 38 σκυλιών που βρέθηκαν νεκρά κατά την άφιξή τους στο Τορόντο από πτήση που έφυγε από την Ουκρανία.

Περίπου 500 σκυλιά προσγειώθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πίρσον το προηγούμενο Σάββατο που βρίσκονταν σε πτήση της Ukraine International Airlines, σύμφωνα με την CFIA. Τριάντα οκτώ βρέθηκαν νεκρά κατά την άφιξη και άλλα ήταν αφυδατωμένα, αδύναμα ή έκαναν εμετό.

«Οι αξιωματικοί της CFIA ερευνούν τις συνθήκες γύρω από το περιστατικό και θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα όταν η έρευνα ολοκληρωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος σε ανακοίνωση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Καναδά CBC ανέφερε ότι από τότε που η έρευνα του CFIA βγήκε στην δημοσιότητα, έχουν κυκλοφορήσει βίντεο με μάρτυρες που βρίσκονταν σε αποβάθρα φόρτωσης στο αεροδρόμιο του Κιέβου. Τα βίντεο δείχνουν τα κιβώτια των σκυλιών να φορτώνονται σε αεροπλάνο με προορισμό το Τορόντο.

Οι μάρτυρες ανέφεραν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι μπορούσαν να δουν τα σκυλιά που υπέφεραν και στοιβάζονταν το ένα πάνω στο άλλο, με δυο σκυλιά σε ένα κιβώτιο, σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Οι μάρτυρες είπαν στο National Post ότι μπορούσαν να δουν τα σκυλιά να υποφέρουν ορατά και να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, με δύο σκυλιά σε ένα κιβώτιο, σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Η Αμπι Λορένζεν, η οποία ασχολείται επαγγελματικά με σκυλιά, είπε στο CBC ότι βρισκόταν στην περιοχή φόρτωσης του αεροδρομίου του Τορόντο για να παραλάβει ένα άλλο ζώο, όταν είδε το συμβάν, το οποίο περιέγραψε ως «εφιάλτη».

Σύμφωνα με την National Post, η Λορένζεν είπε ότι έβλεπε κάδους σκουπιδιών γεμάτους με πτώματα κουταβιών.

Το αεροπλάνο ήταν γεμάτο κυρίως με γαλλικά μπουλντόγκ, σύμφωνα με το CBC. Σε ανάρτηση στο Facebook την προηγούμενη Παρασκευή, η αεροπορική εταιρεία Ukraine International Airlines ζήτησε συγγνώμη για τον «τραγικό χαμό των ζώων» σε μια από τις πτήσεις της. Η εταιρεία δεν αναφέρθηκε στο υλικό σε βίντεο από το Κίεβο, στην ανακοίνωσή της.

«Όλοι στην UIA εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για την τραγική απώλεια ζωικής ζωής κατά την πτήση μας. Η UIA συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για να καθορίσει τι συνέβη και να κάνει οποιεσδήποτε απαραίτητες αλλαγές για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση μιας τέτοιας κατάστασης», γράφει η ανάρτηση στο Facebook.

Η Ρεμπέκα Αλντγουορθ, εκτελεστική διευθύντρια της Humane Society International, κλάδος που προωθεί τον δεσμό ανθρώπων-ζώων, κάλεσε τις αρχές για να ανιχνεύσουν με ποιον τρόπο μεταφέρθηκαν τόσα κουτάβια σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες, πιθανόν παραβιάζοντας τα πρότυπα ασφάλειας των ζώων.

Πηγή: HuffPost Ca

Δημοφιλή