Ρεπορτάζ HuffPost: Τα νέα σκληρά μέτρα που εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και για τα σχολεία, όπου καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων.
Eurokinissi

Εν αναμονή των μέτρων που θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μετά τις ανησυχητικές τάσεις περαιτέρω εξάπλωσης που καταγράφονται, η HuffPost αποκαλύπτει τις εισηγήσεις των ειδικών που συνεδριάζουν αυτή την ώρα.

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθήνα από τις 6 το απόγευμα για τα Σαββατοκύριακα. Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα θα κλείνουν από τις 5.30 μ.μ. Εξακολουθούν για την ώρα να λειτουργούν δημοτικά, γυμνάσια, click away και click inside. Τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζει να υφίσταται για τις ώρες 21.00-05.00.

2. Η Θεσσαλονίκη από το «πορτοκαλί» που βρίσκεται σήμερα πηγαίνει στην «κόκκινη ζώνη». Αυτό σημαίνει πώς ισχύει ό,τι και στην Αθήνα. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα για τα Σαββατοκύριακα. Εξακολουθούν για την ώρα να λειτουργούν δημοτικά, γυμνάσια, click away και click inside. Τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζει να υφίσταται για τις ώρες 21.00-05.00.

3. Στην Πάτρα κλείνει τελείως το λιανεμπόριο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα ούτε για click away. Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 5:00.

Προβληματισμός για τα σχολεία

Την ίδια ώρα έντονος προβληματισμός για τα σχολεία, όπου καταγράφεται άνοδος των κρουσμάτων. Ολα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά επί του παρόντος, ακόμη και το εκ νέου κλείσιμο δημοτικών και γυμνασίων (σ.σ. τα λύκεια είναι ούτως ή άλλως κλειστά).

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» έχει να κάνει κατά βάση με την καθημερινή κινητικότητα των 195.000 εκπαιδευτικών, κάτι που επιδεινώνει περαιτέρω την ήδη ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα της χώρας τα τελευταία 24ωρα.