ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/01/2021 07:14 EET

Reuters: Οι Ελληνες έσπασαν την καραντίνα και πήγαν παραλία λόγω καύσωνα

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο στάθηκε στις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην χώρα μας.

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
Αθήνα, 10/01/21 

Θέμα στο Reuters, με τον τίτλο «Οι Έλληνες απέδρασαν από το lockdown για να πάνε στην παραλία, με τη θερμοκρασία να είναι στα ύψη», έγιναν οι εικόνες με εκατοντάδες πολίτες να αναζητούν μια σκιώδη θέση στην παραλία την Κυριακή. 

«Με θερμοκρασίες στην Αθήνα που έφταναν τους 23 βαθμούς Κελσίου, οι άνθρωποι πήραν μια δόση χαλάρωσης από την άμμο, κολύμπησαν στη θάλασσα και περπάτησαν στην Παραλιακή, όσο η αστυνομία ήλεγχε το πλήθος», αναφέρουν οι πρώτες σειρές του άρθρου. 

«Τα τελευταία 50 χρόνια, τόσο υψηλές θερμοκρασίες τον Ιανουάριο έχουν παρατηρηθεί μόνο δύο φορές: το 1987 και το 2010, όπως ανέφερε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών»,συνεχίζει. 

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

Μετά το πέρας ενός από τα πιο θερμά έτη παγκοσμίως, οι μάζες ζεστού αέρα και η σκόνη που έφτασε από την αφρικανική ήπειρο έπνιξαν τον ουρανό της Αθήνας, με ένα θερμόμετρο την Κυριακή να δείχνει 31 βαθμούς Κελσίου στον ήλιο. Αυτό συγκρίθηκε με τις μέσες θερμοκρασίες του Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα, που κυμαίνονται από κάτω από μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου, ή 10 βαθμούς στις περισσότερες παράκτιες περιοχές, όπως ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY).

Οι μετεωρολόγοι είπαν ότι το θερμό μέτωπο, το οποίο ήρθε το Σάββατο, αναμένεται να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα, άλλες περιοχές της Ευρώπης βιώνουν εξαιρετικά κρύο καιρό.

 

Πηγή: Reuters