Ρόδος: Καταδίωξη ταχύπλοου με ρίψη προειδοποιητικών βολών – Μετέφερε 13 αλλοδαπούς

Συνελήφθησαν δύο διακινητές.
Λιμενικό Σώμα

Ταχύπλοο σκάφος να κινείται προς τις ακτές μεταφέροντας ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Στεγνών Αρχάγγελου Ρόδου, εντόπισε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Αμέσως προχώρησε σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή θαλάσσιο τομέα και εν συνεχεία το εν λόγω Τ/Χ σκάφος προσάραξε σε βραχώδη περιοχή, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες.

Ακολούθως, περιπολικό όχημα του Λιμενικού, εντόπισε οκτώ αλλοδαπούς, με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντός του οικισμού Στεγνών Αρχάγγελου Ρόδου, ενώ εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό έναν 46χρονο αλλοδαπό, να μεταφέρει εντός του οχήματος έξι ακόμα αλλοδαπούς. Ένας 25χρονος συνελήφθη ως διακινητής (χειριστής του σκάφους), ενώ συνελήφθη και ο 46χρονος αλλοδαπός ο οδηγός.

Λιμενικό Σώμα

Συνολικά εντοπίστηκαν συνολικά δεκατρείς (13) αλλοδαποί (04 άνδρες, 05 γυναίκες, 02 κορίτσια και 02 αγόρια) ενώ κατασχέθηκαν το ταχύπλοο και το Ι.Χ.

Λιμενικό Σώμα

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση σε συνεργασία με την ΔΑΠΘΑΣ (Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων) αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν, ενώ παράλληλα διερευνάται η εμπλοκή έτερων συνεργατών των δύο ανωτέρω συλληφθέντων καθώς και η συμμετοχή τους σε άλλες υποθέσεις διακίνησης μεταναστών.

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή