Σαντορίνη: Σφοδρή κακοκαιρία με κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος

Άμεση η παρέμβαση της πυροσβεστικής.
Eurokinissi

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Σαντορίνη, εξαιτίας κατολισθήσεων που σημειώθηκαν στο λιμάνι του Αθηνιού, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που πλήττουν το νησί από σήμερα το πρωί, Τετάρτη 24 Αυγούστου.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί, καθώς απαιτείται εγρήγορση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Έχουμε κινητοποιήσει 5 οχήματα καθώς έγιναν κατολισθήσεις και στο λιμάνι, χωρίς προβλήματα στην ναυσιπλοΐα. Ωστόσο, χρειάζεται εγρήγορση καθώς πρόκειται για τουριστική περιοχή και οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων οφείλουν να ενημερώσουν τους τουρίστες για τα έντονα φαινόμενα στο νησί» τόνισε ο κ. Αρτοποιός, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι έχουν προκύψει και διακοπές ρεύματος.

Ο κ. Αρτοποιός κάλεσε τους πολίτες να μην εφησυχάζουν για το επόμενο 48ωρο κατά το οποίο θα συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας, με έντονα φαινόμενα.

«Δεν πρέπει να υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας, όλοι οι συμπολίτες οι οποίοι θα κινηθούμε στους δρόμους» τόνισε, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην επιχειρήσουν να διασχίσουν χείμαρρους ή πλημμυρισμένους δρόμους και να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους κάτω από δέντρα που έχουν πάρει κλίση.

Δημοφιλή